Skrīveros atzīmē Zinību dienu!

Jau koku zaros krāsoties lapas, kuras sveicinot mūs stāsta, ka septembris ir klāt. Klāt jaunais mācību gads- jaunu iespēju, daudzsološu ideju un cerību gads. Ar puķu pušķiem rokās un smaidiem jauno skolēnu sejās, ir atklāta Zinību diena Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā. Taču, kas gan ir skola bez skolotājiem un skolēniem? Tieši viņi ir tie, kuri padara šo vietu omulīgu un aicinošu. Ko mēs sagaidām no skolas – šādu jautājumu uzdodam katru gadu paši sev, bet šogad – arī raudzījām iztaujāt skolas skolotājus un skolēnus.

Šogad mācību gaitas skolā uzsāks paši mazākie- pirmklasnieki. Viņiem priekšā ir 12 gadus garš, aizraujošs un satraucošs skolas ceļš. Pasākuma laikā izdevās aptaujāt dažus pirmklasniekus un viņu atbildes ir tik interesantas un daudzsološas, piemēram: “Es nezinu, ko sagaidīt no jaunā mācību gada, klasē jūtos labi un domāju, ka būs interesanti’’ un “Nav vēl sajūtu, bet esmu mazliet satraucies”. Tagad arī piektās klases skolēniem būs jāmeklē savas jaunās klases skolas lielajos skolas gaiteņos. Daži piektklasnieki uzsver, ka sagaidot jauno mācību gadu ar prieku un uztraukumu, bet domājot, ka viss būs labi.

Liels izaicinājums priekšā ir arī 10.klases skolēniem. Viņi visnotaļ cerīgi un pozitīvi raugās uz jauno mācību gadu, daloties pārdomās, piemēram: “Sagaidām gadu ar pilnu sparu. Būs daudz jaunas lietas, arī teātra pulciņš. Jūtos ļoti labi!’’. Savukārt pēdējo gadu šajā skolā mācās mūsu 12.klašu skolēni, kuriem šis gads būs bagāts ar notikumiem. Viņi uzsver, ka, neskatoties uz to, ka ir tikai septembris, jau ir uztraukums par eksāmeniem gada beigās. Divpadsmito prāt, šis būšot uztraukumiem pilns gads, jo jāīsteno Žetonvakars ar izrādi un vēl skolas pasākumi, bet gan jau tikšot galā. Tāpat izskan cits viedoklis (ar smaidu sejā), uzverot, ka jauno mācību gadu sagaidam ar emocionālo sagatavošanos šim pārbaudījumam un izvairīšanos no atbildības, kamēr vien to spējam.

Šajā mācību gadā mācības skolā uzsāks 27 skolēni, kuri līdz šim mācījās citur. Viņi uzskata, ka neesot satraukti par jauno klasi un mācībām, jo nav pirmā reize, kad mainīta skola, bet kopumā raugoties, sajūtas ir interesantas. Jaunieši arī uzsver, ka jūtās ļoti labi, jo esot izvēlējušies šo skolu, jo tā ir viena no labākajām reģionā. Skolas saimi šogad papildināja seši jauni pedagogi, kuri rosinās skolēnu domāšanu un gaidīs tos uz mācību stundām ar atplestām rokām. Viņi uzsver, ka mums, skolotājiem jau ir liels sagatavošanās darbs, izplānotas jaunas stundas un mācību plāns un, protams, viņi novēl visiem skolēnam šajā skolā jauku un panākumiem pilnu mācību gadu, kā arī nākt uz skolu enerģijas pilniem un aiziet ar pilnu somu zināšanām!

Vairāk attēlu GALERIJĀ


Teksts: Evija Mārtiņa, foto: Patrīcija Pļenkova, 11.klase