Aizvadītā pirmā Vecāku skolas nodarbība

Aizvadītās nedēļas sestdienā Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā, š.g.30.novembrī, notika pirmā Vecāku skolas nodarbība ar lekciju “Gudri vecāki – laimīgi bērni”.

“Veiksmīgi esam uzsākuši direktora sen loloto projektu – Vecāku skola! Lekciju vadīja Ilze Seisuma, kura Latvijā pazīstama gan ar veiksmīgi īstenoto pašizaugsmes treniņu programmu jauniešiem  “Līderu planēta” – http://lideruplaneta.mozello.lv/, gan kā labs koučs, finanšu eksperte un vairāku uzņēmumu vadītāja.” – stāsta skolas padomes priekšsēdētāja Anželika Legante.

“Lekcija saturiski bija interesanta un saistoša dažāda vecuma bērnu mammām un tētiem. Galvenā tēma bija veltīta veiksmīgām attiecībām ģimenē. Lektore dalījās ar praktiskiem un personiskiem stāstiem, deva ieteikumus, ko varam paši izmantot un izmēģināt savā ģimenē kā strādā. Esmu gandarīts, ka projekts beidzot ir uzsākts, tagad jārūpējas, lai tas tiek turpināts un attīstās. Mani uzrunāja brīnumainā 15 minūšu prakse, kāda? -nāciet uz nākamo Vecāku skolas nodarbību, kas notiks drīzumā, un uzzināsiet!” – gandarīts stāsta direktors Aldis Rakstiņš.

“Sajūta joprojām virmo iekšā draudzīga, vienojoša un silta, jo esot kopā tik daudziem vecākiem, tajā bija savs spēks – augt, attīstīties, būt labākiem, gudrākiem, būt veiksmīgākiem. Visi vecāki aktīvi piedalījās sarunās, sniedza savu viedokli, kā arī uzdeva jautājumus lektorei. Gaisotne bija pozitīva un gana aktīva, laiks paskrēja nemanot. Kafijas pauzē vecāki zumēja kā bišu stropiņš – tik daudz bija ko pārrunāt savā starpā! No lekcijas ikviens varēja paņemt krietnu devu ar labām “receptītēm” – lektore dalījās gan ar savu veiksmīgo praksi un pieredzi, kā arī sniedza konkrētus ieteikumus. Prieks, ka pirmā nodarbība pulcēja vairāk kā piecdesmit vecākus un vēl lielāks prieks, ka nobeigumā visi vecāki jautāja – kad būs nākamā nodarbība!

Man pašai Vecāku skolā svarīgi ir izzināt savu pieeju, apzināties sevi un atrast veidu kā būt tādai mammai, kādu es vēlos redzēt nākotnē savu dēlu, jo jāsāk ir pašai ar sevi, lai spēju būt labs piemērs, lai attiecības jebkurā vecumā mums ir harmoniskas un katrs esam iemācījušies tās audzēt un rūpēties par tām. Man Vecāku skola dod iespējas ieraudzīt gan jaunas metodes, gan sen aizmirstas vecās, labās.

Jau pavisam drīz – pēc jaunā gada plānos ir nākamā Vecāku skolas nodarbība, turpinām veiksmīgi iesākto – sekojiet līdzi jaunajai informācijai gan skolas, gan domes mājaslapās un facebook portālos!” – tā par pasākumu turpina skolas padomes priekšsēdētāja Anželika Legante.