Skrīveros darbu sāk klientu apkalpošanas centrs

Skrīveros darbu sācis valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs, kurš iekārtots Skrīveru bibliotēkā. Klientu apkalpošanas centra pienākumus pildīs abas bibliotēkas darbinieces Karmena Ulpe un Maruta Uzija. Lai varētu apkalpot klientus, darbinieces mācījušās un papildus apguvušas zināšanas centrā sniegto pakalpojumu nodrošināšanai.
Skrīveru novada pašvaldības izpilddirektors Uldis Riekstiņš stāsta, ka ar ministrijas piešķirto finansējumu un pašvaldības līdzfinansējumu bibliotēkas telpās iekārtots birojs ar visu nepieciešamo aprīkojumu — datoru, kopētāju, karšu termināli un citu. Apmeklētāji šeit varēs saņemt konsultācijas par e-pakalpojumiem, pieteikt un izmantot dažādu valsts iestāžu, piemēram, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras, Valsts ieņēmumu dienesta, Nodarbinātības valsts aģentūras, un citus pakalpojumus. Taču cilvēkiem jāatceras, ka centra darbiniece klientus tikai konsultēs un sniegs padomus, nevis darbosies viņu vietā. Piemēram, centrā varēs uzzināt, kā iesniegt gada ienākumu deklarāciju Valsts ieņēmumu dienestā vai veikt maksājumus internetbankā, taču konkrētas darbības būs jāveic pašiem, darbinieces klientu vietā to nedarīs.
Plānojot iekārtot bibliotēkā klientu apkalpošanas centru, tika sakārtotas un pārveidotas tās telpas, kā arī iegādāti jauni plaukti. Tam Skrīveru novada pašvaldības šī gada budžetā bija paredzēti līdzekļi. Tā kā klientu apkalpošanas centrs ir otrajā stāvā, tad ēkas pirmajā stāvā ierīkota izsaukuma poga cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Pašvaldībā ir arī mobilais pacēlājs, kuru var izmantot, lai cilvēkus ar kustību traucējumiem nogādātu centrā, tikai šajā gadījumā apmeklējums jāpiesaka iepriekš. Tāpat bibliotēkai ieliktas platākas durvis.
Klientu apkalpošanas centrs tāpat kā bibliotēka darbdienās būs atvērts no pulksten 11 līdz 18. Taču sestdienās, kad strādā bibliotēka, centra pakalpojumi netiks sniegti. Turpmāk nebūs arī tā sauktās spodrības dienas, kas bija katra mēneša pēdējā ceturtdienā un bibliotēka bija slēgta. Tagad tā un arī klientu apkalpošanas centrs būs atvērts arī šajā dienā.