Skrīveros apbalvoti labākie šahisti

Skrīveru kultūras centrā jau 94.reizi pēc kārtas tikās šaha entuziasti, kuri bija ieradušies pavadīt daļu savas brīvdienas šīs erudītās spēles atmosfērā. Šahisti spēlēja divās apvienotajās grupās riņķa turnīru ar 15 minūšu apdomas laiku katram spēlētājam, lai noskaidrotu kārtējo turnīra uzvarētāju, kā arī gada kopvērtējumā godalgoto vietu ieguvējus.

Sievietes, kā jau ierasts, drosmīgi cīnījās kopā ar vīriešiem un par uzvarētāju šajā turnīrā sieviešu grupā kļuva šī turnīra regulārā apmeklētāja un vairākkārtēja uzvarētāja – pļaviņiete Anita Seikovska. Otro vietu ieguva ogrēniete Elīna Valeine, bet trešajā vietā šoreiz ierindojās skrīveriete Viktorija Kurpniece.

Skolēniem, zaudējot tikai vienu partiju, turnīru beidza divi skolēni, bet lai noteiktu uzvarētāju, tika ņemts vērā koeficients, kas bija augstāks Pļaviņu ģimnāzijas 5. b klases skolniecei Elijai Muceniecei. Līdz ar to otrajā vietā – Pļaviņu ģimnāzijas 2. a klases skolēns Arvīds Osipauskis, bet trešo vietu ieguva Pļaviņu ģimnāzijas 4. b klases skolēns Kristers Mucenieks. Atzinība par piedalīšanos turnīrā tika izteikta arī jaunākajam šī turnīra dalībniekam – Aleksandram Ertam, kurš ir Skrīveru bērnudārza Sprīdītis grupiņas „Mārītes” audzēknis, kā arī viņa brālim – Skrīveru Andreja Upīša vidusskolas 2. a klases skolēnam Nikolajam Ertam un Pļaviņu ģimnāzijas 2. b klases skolēnam Haraldam Ēriksonam.

Iesācēju grupā pārliecinoši uzvarēja skrīverietis Jānis Zemžāns, aiz sevis atstājot pļaviņieti šī turnīra debitantu – pļaviņieti Vasīliju Losevu.

Vispārējā grupā izcīnot visas uzvaras, pirmo vietu ieguva šo turnīru pamatlicējs un aktīvs šahists – skrīverietis Imants Lūsis. Taču otro vietu, zaudējot tikai uzvarētājam, izcīnīja ogrēnietis Jānis Mesters, bet trešajā vietā Jēkabpils pamatskolas 6. d klases skolēns Edgars Osipausks.

Gada kopvērtējumā sieviešu grupā, pārspējot pārējās dāmas, pirmo vietu ieguva pļaviņiete Anita Seikovska. Savukārt otrajā vietā ierindojās skrīveriete Viktorija Kurpniece, kura arī ir vairākkārtīga godalgoto vietu ieguvēja. Trešo vietu, arī grūtās cīņās pelnīti, ieņēma pļaviņiete Nora Osipauska.

Skolēnu grupā sīvi mērojoties spēkiem, vienam ar otru, par pirmās vietas ieguvēju izdevās kļūt Pļaviņu ģimnāzijas 2. a klases skolēnam Arvīdam Osipauskim. Godalgotā otrā vieta – Skrīveru Andreja Upīša vidusskolas 2. a klases skolēnam Nikolajam Ertam, bet trešajā vietā – Pļaviņu ģimnāzijas 5. b klases skolniece Elija Muceniece.

Iesācēju grupā par uzvarētāju kļuva skrīverietis Jānis Zemžāns, kurš arī aktīvi apmeklē teju visus šaha turnīrus, aiz sevis atstājot pļaviņieti Anderju Reiznieku un skrīverieti Ati Bičkovski.

Vispārējā grupā, turpinot tradīcijas, pirmo vietu ieguva skrīverietis Imants Lūsis. Otrajā vietā – lielvārdietis Agnis Mednis, bet trešajā vietā – 6. d klases skolēns Edgars Osipausks.

Nākamais šaha turnīrs notiks 2020.gada 26. janvārī Skrīveru kultūras centrā. Laipni gaidīti visi šaha spēles cienītāji un entuziasti!