Katlumājas būvniecībai meklēs citu būvnieku
Foto ir tikai ilustratīva nozīme

Skrīveru novada dome ārkārtas sēdē nolēma atbalstīt līguma laušanu starp SIA “Skrīveru saimnieks” un SIA “DGS” par būvdarbu veikšanu katlumājā. Tā nolemts, jo būvnieks nepilda līguma nosacījumus.

SIA “Skrīveru saimnieks” valdes loceklis Aigars Sprudzāns Skrīveru novada domei, kura ir uzņēmuma kapitāldaļu turētāja, iesniedzis ziņojumu, ka SIA “DGS”, ar kuru 2019. gada 4. septembrī  “Skrīveru saimnieks” noslēdzis līgumu par būvdarbu veikšanu katlumājā, nepilda līguma nosacījumus. SIA “DGS” uzņēmās veikt biomasas (šķeldas) katlu mājas būvprojekta izstrādi, būvdarbus un autoruzraudzības darbus Skrīveros, Daugavas ielā 92A.

Līgumā noteikts, ka līdz novembrim bija jābūt izstrādātam būvprojektam, bet līdz šī gada janvārim jau jāsākas būvdarbiem. Taču vēl janvārī solītais būvprojekts SIA “Skrīveru saimnieks” joprojām nebija iesniegts un būvdarbi nebija uzsākti.

SIA “Skrīveru saimnieks” vairākkārt aicināja SIA “DGS” uz pārrunām, izsūtīja vēstules, taču komunikācija nesniedza rezultātus. 19. janvārī Skrīveru novada domes telpās notika sapulce par līguma nosacījumu izpildes kavēšanu, kurā piedalījās SIA “Skrīveru saimnieks” valdes loceklis Aigars Sprudzāns, Skrīveru novada domes amatpersonas un SIA “DGS” pilnvarotais pārstāvis. Firmas pārstāvis solīja līdz 27. janvārim atsūtīt elektroniski parakstītu plānotā grafika izmaiņu pieprasījumu un solīja noorganizēt projektēšanas speciālista tikšanos ar SIA “Skrīveru saimnieks”, lai atzīmētu objekta būvniecības plāna robežas dabā un projektēšanas speciālisti varētu sagatavot ģenerālplānu. Sapulcē solītais tomēr netika izpildīts.

Vairākkārtēja sarakste un tikšanās ar SIA “DGS” pārstāvjiem notika arī februārī, taču vairāk par solījumiem tas nedeva. Līdz ar to patlaban SIA “Skrīveru saimnieks” ir lauzis līgumu. Saskaņā ar lauzto līgumu būvniekam nekādas summas netika izmaksātas. Šobrīd tiek gatavots pieprasījums apdrošinātājam, lai saņemtu kompensācijas par kavētajiem būvdarbiem, bet SIA “Skrīveru saimnieks” valdes loceklim Aigaram Sprudzānam uzdots organizēt jaunu iepirkumu katlumājas pārbūvei.

Skrīveru novada domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš stāsta, ka saistībā ar šo projektu iecerēts, ka katlumājā ierīkos divus jaunus apkures katlus, kurus ievietos konteineros ar jaunu skursteni pie katlumājas. Sākumā vecie un jaunie apkures katli varēs darbotos paralēli, bet, kad veiktu pārbaudes un jaunā sistēma nevainojami darbotos, vecos katlus demontētu. Līdz ar to Skrīveros būtu biomasas (šķeldas) apkures sistēma. Patlaban katlumāju apkurina ar malku.