Gatavojamies sporta nedēļai!

Skrīveru novada iedzīvotāji – lieli un mazi, ģimenes, draugu un domubiedru grupas – aicinātas  atsaukties dalībai  pasākumā “Kopā sportot!” Pasākums iecerēts maija beigās notiekošajā “Latvijas Veselības sporta nedēļā 2020” jeb “MOVE Week”.

Veselības sporta nedēļas pasākumi notiks no 25. līdz 31. maijam, un tajos iecerēts kopā veidot izpratni, ka fiziskās aktivitātes ir neatņemama veselīga dzīvesveida sastāvdaļa un viens no labākajiem un lētākajiem slimību profilakses veidiem. Aktīvākajiem un radošākajiem  dalībniekiem paredzētas motivējošās balviņas.

Zigrīda Sprukte aicina skrīveriešus šajā maija nedēļā darba dienu beigās vai nedēļas nogalē kopā plānot un organizēt sporta dienu bērniem ar vecākiem, kopīgu pārgājienu ar maziem uzdevumiem, “Erudīto sportu” vai vispusīgo funkcionālo treniņu nodarbību. Tās var būt gan sportiskas, gan  muzikālas aktivitātes, arī sen piemirstās pagalma spēles vai dažādas citas kustīgas aktivitātes. Plānotā norises vieta ir skolas stadions.

“Kā  un cik daudz paveiksim, atkarīgs no pašu atsaucības. Lūgums atsaukties brīvprātīgos palīdzībai!” saka Zigrīda Sprukte.

Jau atsaukušies Skrīveru minifutbola komandas dalībnieki, kas 30. maijā (sestdiena) organizēs ikgadējo sezonas atklāšanas turnīru minifutbolā un strītbola sacensības.

Sadarboties aicināti arī sporta biedrības “Skrīveri” aktīvisti ar saviem atbalstītājiem. Tāpat iesaistīties aicināti visi novada aktīvā dzīvesveida piekritēji, lai sadarbotos un noorganizētu sportisku un interesantu šī gada Veselības sporta nedēļu.

Pasākumā var iesaistīties arī novada pirmsskolas izglītības iestādes un skola, bagātinot savas ikdienas nodarbības Latvijas Veselības nedēļas ietvaros.

Šogad “Latvijas Veselības sporta nedēļa” Latvijā norisināsies jau devīto reizi, turpinot iesaistīt aizvien vairāk cilvēku dažāda veida fiziskajās aktivitātēs. Pasākums vienlaikus notiek visā Eiropā sadarbībā ar Starptautisko Sporta un Kultūras asociāciju (ISCA). Galvenais koordinators Latvijā ir Latvijas Tautas Sporta asociācija  (LTSA).

Lai savlaicīgi gatavotu vienotu Skrīveru novada pašvaldība pieteikumu, lūgums jau līdz 16. martam sazināties ar Zigrīdu Sprukti pa tālruni 28373530 vai rakstīt e-pastā: zigrida.sprukte@skriveri.lv