Informācija tiem, kam jāatgriežas Latvijā

Pēc Krīzes vadības padomes un valdības kopsēdes lēmuma vīrusa “Covid-19” izplatības ierobežošanai no šī gada 17. marta uz ārkārtējas situācijas laiku tiek apturēti visi starptautiskie avio, dzelzceļa, jūras un autobusu pasažieru pārvadājumi, kā arī robežas šķērsošana vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Iedzīvotāji aicināti neiegādāties jaunas aviobiļetes laika posmā no 17. marta līdz 14. aprīlim uz un no Latvijas, neskatoties uz to, ka internetā atsevišķas aviokompānijas vēl veic to tirdzniecību.

Iegādājoties jaunas aviobiļetes ar nolūku nokļūt Latvijā vai atpakaļ uz citu valsti, ir jāņem vērā, ka visi lidojumi no un uz Latviju tiks apturēti pusnaktī no 16. uz 17. martu pēc Latvijas laika. Tātad aviokompānijām būs ļauts izpildīt reisus līdz pusnaktij no pirmdienas uz otrdienu.

Piemēram, ja izlidošana no citas valsts ir paredzēta 16. marta vakarā, bet ielidošanas laiks Latvijā – pēc pusnakts, šāds lidojums tiks atcelts.

Lai apkalpotu lielo skaitu pasažieru, kuri vēlas ceļot uz un no Rīgas pirms 17. marta, uzņēmums “airBaltic” 16. martā ir pievienojis papildu reisus. Papildu reisu biļetes iespējams rezervēt uzņēmuma mājaslapā.

Ja Latvijas pilsonim nav iespējas atgriezties līdz 17. marta pulksten 00:00, viņi aicināti reģistrēties Konsulārajā reģistrā www.latvija.lv un sazināties ar Ārlietu ministrijas Kosulāro departamentu pa tālruni +371 26337711.

Papildus tam Latvijas Republikas pilsoņi un pastāvīgie iedzīvotāji, kas vēlas atgriezties valstī pēc 17. marta, “airBaltic” mājaslapā var aizpildīt pieprasījuma formu uz iespējamiem repatriācijas reisiem.

Panākta vienošanās ar Polijas varas iestādēm par īpašas Baltijas valstu transportlīdzekļu kolonnas izveidi, lai šķērsotu Polijas teritoriju un nokļūtu mājās. Tiem, kas iestrēguši uz Polijas robežas, šodien, 16. martā, jānosūta uz epastu: consulate.poland@mfa.gov.lv informāciju par sevi, atrašanās vietu un kontakttālruni.
Neskaidrību gadījumā lūgums sazināties ar ĀM Konsulāro departamentu pa tālr. +371 26337711.