Apstiprina Skrīveru bāriņtiesas vadītāju

Izsludinātajai Skrīveru novada bāriņtiesas priekšsēdētāja amata vakancei pieteicās viens pretendents, kuru deputāti ārkārtas sēdē arī apstiprināja amatā – bāriņtiesu turpmāk vadīs Iveta Daukšte.

Saistībā ar to, ka 14. aprīlī beidzas līdzšinējās Skrīveru novada bāriņtiesas priekšsēdētājas pilnvaru laiks, dome bija izsludinājusi pieteikšanos bāriņtiesas priekšsēdētāja amata vakancei. Tai pieteicās tikai viena pretendente – Iveta Daukšte. Viņa jau pusotru gadu vada Skrīveru novada bāriņtiesu, jo prombūtnes laikā pilda iepriekš ievēlētās bāriņtiesas vadītājas pienākumus. Skrīveru novada dome arī apstiprināja viņu amatā.

Iveta Daukšte jomā, kas saistīta ar bāriņtiesām, darbojas jau 15 gadus – kopš 2005. gada. Iepriekš viņa strādājusi Sērenes pagasta bāriņtiesā, pēc tam vadījusi Jaunjelgavas novada bāriņtiesas darbu.

Iveta sākotnēji beigusi studijas Latvijas Universitātē, kļūstot par latviešu valodas un literatūras pedagogu. Pēc tam absolvējusi Juridisko koledžu, iegūstot pirmā līmeņa juridisko izglītību.

Iveta Daukšte atzīst, ka pusotra gada laikā jau iepazīti gan kolēģi, gan Skrīveru novads, un viņai ļoti patīk šejienieši. Viņa ir apņēmības pilna turpināt darbu, vadot Skrīveru novada bāriņtiesu.

Skrīveru novada bāriņtiesas priekšsēdētāja amatā ievēlēta uz pieciem gadiem – tāds ir likumā noteiktais termiņš ievēlēšanai šajā amatā.