Attālināti mācās arī bērnudārzā

Laikā līdz 14. aprīlim arī pirmsskolas izglītības iestāžu obligātās apmācības grupas – piecus un sešus gadus vecie bērni – mācās attālināti. Par attālināta mācību darba organizēšanu informē pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” vadītāja Inta Rinmane.

Lai nodrošinātu obligāto piecus un sešus gadus veco bērnu sagatavošanu pamatizglītības apguvei, no šī gada 23. marta Skrīveru novada pirmsskolas izglītības iestāde “Sprīdītis” mācību procesu organizē attālināti.

Pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” vadītāja Inta Rinmane informē, ka ir noteikti regulāras saziņas kanāli ar izglītojamo vecākiem: e-pasts, saziņa e-klasē un izveidota “WhatsApp” grupa saziņai viedtālruņos.

Bērnudārza “Sprīdītis” audzēkņu vecākiem pagājušās nedēļas nogalē un šīs nedēļas sākumā iestādē bija jāpaņem mācību materiāli. Grupu pedagogi sagatavojuši nedēļas plānu ar ieteicamajiem uzdevumiem rotaļnodarbībām. Skolotāji nosūta vecākiem ieteikumus par mācīšanās kārtību mājās, dienas gaitu, tāpat sagatavo ieteikumus par vēlamajām praktiskajām darbībām, kā ierastās ikdienas darbības izmantot mācībām.

“Bērns mācās visu laiku – darbojoties,” uzsver Inta Rinmane. “Pieaugušie ir piemērs bērnam, mudina iesaistīties, piedalīties, patstāvīgi darboties. Vecākiem ir nosūtītas norādes uz interneta vietnēm, saites ar video materiāliem, attēliem un tamlīdzīgām iespējām.”

Mazo audzēkņu vecākiem tāpat ieteikts apmeklēt mājaslapu:  www.skola2030.lv .

Par saziņu ar vecākiem un mācību procesa organizēšanu atbildīgas  piecgadīgo un sešgadīgo bērnu grupu skolotājas.

“Lūgums vecākiem regulāri sazināties ar pedagogiem, jautāt, interesēties, ieteikt, informēt par bērna veiksmēm un sasniegumiem!” saka iestādes vadītāja. “Kopā mums izdosies! Lai veselība visiem!”