“Hanna” ozolu nesaudzē
Agras Brakmanes foto

Šī gada 12. martā Latvijā plosījās spēcīgā vētra “Hanna”, daudzviet Latvijā radot postījumus – pārraujot elektrolīnijas, izgāžot daudzus kokus. Diemžēl cieta arī Skrīveru novada “Sūnu ciema ozols”.

Vētra ozolam Skrīveros nolauzusi milzīgu zaru, kam lūstot nošķelta arī puse no stumbra. Patlaban ozola palikušais stumbrs, zariem lūstot,  ir no abām pusēm nošķelts, bet tā vainags ir masīvs un sasvēries uz Saules kapu apbedījuma pusi. Tātad “Sūnu ciema ozols” ir nedrošs un tas būtu jānozāģē.

Lai saglabātu liecību par šo Skrīveriem nozīmīgo koku, viena no iespējām ir apzāģēt masīvos zarus, atstājot ozola stumbru 5 – 6 metru augstumā ar apakšējiem zariem. Nolūzušo ozola stumbru varētu nogādāt Rīgas mākslas un mediju tehnikumam, kur jaunie koktēlnieki to varētu izmantot kā materiālu prakses darbiem, piemēram, izvēloties tēmu “Laimes lācis”. Darbus pēc tam atvestu un novietotu Skrīveru novadā kā vides objektus.

Lūdzam arī Skrīveru novada iedzīvotājus izteikt savas idejas un ierosinājumus par iespējamo “Sūnu ciema ozola” turpmāko likteni un nolūzušā stumbra pielietojumu.

Ko, jūsuprāt, vajadzētu darīt ar aizlūzušo ozolu?

Idejas, lūdzu, rakstiet komentārā Skrīveru novada domes “Facebook” vietnē. Tāpat tās gaidīsim e-pastā: liena.girgensone@skriveri.lv

Liena Valdmane-Girgensone,
Skrīveru novada domes
vides pārvaldības speciāliste

Agras Brakmanes foto

Agras Brakmanes foto

Agras Brakmanes foto

Agras Brakmanes foto

Agras Brakmanes foto

Agras Brakmanes foto