Sakārto atpūtas vietu pie Daugavas
Pirmais galds un soli Daugavas krastā jau atjaunoti. Foto: Liena Valdmane-Girgensone

Daugavas palienē pie Klidziņas atjauno koka galdus un solus, un  drīz šī atpūtas vieta iegūs jaunu izskatu. Tāpat arī Skrīveru centrā vairākās vietās paredzēts ierīkot soliņus un informācijas stendus. 

Atpūtas vietā Daugavas krastā esošajiem galdiem un soliem pakāpeniski – pa vienam komplektam – noņem koka detaļas, tās paredzēts nomainīt. Tāpat tiek krāsotas galdu un solu metāla konstrukcijas. Atpūtas vietas sakārtošanas darbus veic Skrīveru novada domes Vides attīstības un saimnieciskās nodaļas darbinieki, un pirmais galds un soli šonedēļ jau atjaunoti.

Šī atpūtas vieta pie Daugavas ir pieejama ikvienam, un vasarā tur cilvēki iecienījuši atpūsties.

Skrīveru novada domes vides pārvaldības speciāliste Liena Valdmane-Girgensone stāsta, ka nākamnedēļ uzsāks labiekārtošanas darbus Skrīveru centrā, kur vairākās vietās paredzēts ierīkot informācijas stendus un soliņus. Divi soliņi būs uz bruģa līdzās represēto piemiņas akmenim un papildus informācijas stends iedzīvotāju sludinājumiem, tāpat arī netālu no pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis”, kur paredzēts nomainīt veco soliņu un informācijas stendu.

Informācijas stendi iedzīvotāju sludinājumiem būs arī pie pasta un domes ēkas, bet soliņus paredzēts novietot arī pie A. Piegāza piemiņas akmens un A. Upīša un J. Purapuķes ielas krustojumā.

Šajā pavasarī vēl paredzēts atjaunot tiltiņu pār Ašķeres upīti pie Aizkraukles pilskalna. Tiltiņa dēļus rotā citāti no eposa “Lāčplēsis”, tie laika gaitā kļuvuši nesalasāmi, tāpēc tos atjaunos.