“Ziedugravās” Covid-19 analīžu testi negatīvi
Foto no vietnes: https://sacziedugravas.lv

Pagājušajā nedēļā Covid-19 analīzes veiktas arī sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” klientiem un darbiniekiem. Aizdomas par saslimšanu nav apstiprinājušās – šajā senioru mītnē saslimušo ar Covid-19 nav.

Sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” direktore Diāna Bebre-Kondrāte stāsta, ka pirms Lieldienām kādai sasirgušai klientei konstatēti Covid-19 pazīmēm līdzīgi simptomi. “Mūsu iestādē jābūt īpaši piesardzīgiem, jo visi klienti ir gados veci cilvēki. Izlēmām nepaļauties uz varbūtību, tāpēc rīkojāmies operatīvi – sazinājāmies ar atbildīgajām iestādēm, aizpildījām anketas un mediķi ieradās veikt analīzes,” stāsta Diāna Bebre-Kondrāte.

Analīzes “Ziedugravās” veiktas 20 viena korpusa iemītniekiem un 10 darbiniekiem.

Pēc pāris dienām visi darbinieki pārliecinājās, ka Covid-19 analīzes ir negatīvas. Saistībā ar to, ka ne visiem aprūpes centra klientiem ir iespēja autorizēties interneta vietnē, kur var apskatīties analīžu rezultātus, pozitīva analīžu testa gadījumā tiktu informēta iestādes vadītāja, taču direktorei nav ziņu par pozitīviem testa rezultātiem, tātad aizdomas par saslimšanu ar Covid-19 nav apstiprinājušās.

“Mums savā darbā jābūt ļoti piesardzīgiem, tāpēc strikti ievērojam visas prasības un noteikumus, lai izvairītos no saslimšanas ar Covid-19,” piebilst direktore. Viņa atzīst, ka šo vīrusu aprūpes centrā var “ienest” tikai darbinieki, tāpēc ik dienas tiekot atgādināts par visiem piesardzības pasākumiem un darbībām. Sākotnēji klientu tuviniekiem bija grūti pieņemt “Ziedugravās” noteiktos karantīnas ierobežojumus, patlaban cilvēki tos ievēro un būtisku problēmu šajā jomā nav.