Skrīveros vējs izgāž kokus
Vētras izgāzts koks pie Skrīveru novada domes stāvlaukuma. Foto: Liena Valdmane-Girgensone.

Vakar daudzviet Latvijā lielus postījumus nodarījusi vētra, arī Skrīveros vairākās vietās nolauzti un izgāzti koki. Meteorologi brīdina: vēja brāzmas pastiprināies arī šodien, 17. aprīļa pēcpusdienā.

Vakar vēja ātrums brāzmās sasniedza 25 metrus sekundē, un šī vētra daudzviet nodarījusi postu – norauti jumti, pa gaisu aiznestas siltumnīcas, nolauzti koki.

Skrīveru novadā lielajā vējā vakar nolauzti vairāki lieli koki. Divas egles nolauztas saimniecībā – netālu no akmens pie pirmsskolas izglītības iestādes “Spīdītis”, viena – pie kantora ēkas. Divi lieli koki izgāzti arī Skrīveru novada domes pagalmā, taču tā zari atbalstījušies blakus kokos, līdz ar to tie nav uzgāzušies informācijas stendiem.

Skrīveru novada domes vides pārvaldības speciāliste Liena Valdmane-Girgensone stāsta, ka seši koki stiprajā vējā cietuši arī Vecajos kapos. Trīs nolauztie koki atbalstījušies pret blakus kokiem, tā pasargājot pieminekļus un kapu apmalītes no bojājumiem. Viens koks kapos izgāzts ar saknēm un tā zari uzkrituši ūdens akai, viena koka stumbrs sašķēlies, bet citam nolauzta galotne.

Vētras izgāztos un nolauztos kokus paredzēts novākt tuvākajās dienās.

Citu ziņu par lieliem vētras postījumiem Skrīveru novada domes rīcībā patlaban nav.

Meteorologi brīdina, ka arī šodien, 17. aprīļa pēcpusdienā, vietām Latvijas austrumu daļā ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20 metriem sekundē. Vējš pierims vakarā.

Noderīgi kontakti!

Par kokiem, kas nokrituši uz ceļiem un traucē satiksmi, var zvanīt pa tālruni 80005555 (Latvijas Valsts ceļu  diennakts bezmaksas tālrunis).

Par bīstamām situācijām, ja elektrolīnijai uzgāzies koks vai citiem ar elektrolīniju saistītiem bojājumiem zvanīt uz AS “Sadales tīkls” diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Vairāk fotogrāfiju var aplūkot šeit.