Dome tiekas klātienē
Foto: Skrīveru novada domes sēde notika klātienē, ievērojot divu metru distanci.

Vakar, 23. aprīlī, Skrīveru kultūras centrā notika Skrīveru novada domes ārkārtas sēde. Dome tikās klātienē, ievērojot divu metru distanci, un lēma par trīs būtiskiem jautājumiem.

Skrīveru novada domes ārkārtas sēde tika sasaukta, lai lemtu par atbalsta veidu bērnu ēdināšanas nodrošināšanai sakarā ar valstī noteikto ārkārtējo situāciju, par meža cirsmu izsoles norises datuma maiņu un pašvaldības apliecinājumu “Humanitarian Assistance” projektam.

Par izmaiņām atbalsta sniegšanā bērnu ēdināšanai trūcīgām, maznodrošinātām un daudzbērnu ģimenēm lasiet plašāku izklāstu. Savukārt vēl dome nolēma saistībā ar ārkārtējo situāciju un ekonomiskiem aspektiem atcelt 30. aprīlī plānoto četru cirsmu izsoli. Nolemts, ka cirsmu izsole notiks 18. jūnijā.

Dome uzklausīja Skrīveru novada pašvaldības aģentūras sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” direktores Diānas Bebres- Kondrātes izklāstu par iespēju pretendēt ASV Bruņoto spēku pavēlniecības Eiropā finansētā “Humanitarian Assistance” projektā. Viens no tā mērķiem ir uzlabot iedzīvotāju pamatvajadzības veselības un sociālā atbalsta iestādēs, tāpēc SAC “Ziedugravas” var kļūt par iepriekš minētā projekta īstenošanas vietu, ja to apstiprina ASV Bruņoto spēku pavēlniecība Eiropā.

Lai varētu pretendēt dalībai šajā projektā, Skrīveru novada dome, saskaņā ar prasīto, apliecināja, ka zeme un ēkas, kurās izvietotas “Ziedugravas”, ir pašvaldības īpašums, kā arī pašvaldība par saviem līdzekļiem nodrošinās projekta realizācijā neatkarīgu būvuzraudzību un atjaunoto ēku vai citu projektā veikto remontdarbu uzturēšanu.

Sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” vadība apkopojusi savas idejas, ko varētu īstenot saistībā ar šo projektu, taču tas, kuras iestādes tiks izvēlētas projektam, ir tā rīkotāju ziņā.