Dome nopērk traktoru
Foto: Liena Valdmane-Girgensone.

Skrīveru novada dome iegādājusies traktoru “Kubota” – to lielākoties paredzēts izmantot ielu kopšanas, tāpat arī labiekārtošanas darbos.

Traktoru iemēģina Skrīveru novada domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš.

Skrīveru novada domes Vides attīstības un saimnieciskās nodaļas rīcībā līdz šim jau bija “MTZ-80” markas traktors, kuru izmantoja lielākos darbos, piemēram, vedot melnzemi, malku, dažādus materiālus. Šim traktoram ir arī piekabe.

Savukārt, lai varētu uzturēt kārtībā ielas, nolemts iegādāties mazāku un ne tik jaudīgu traktoru. Izvērtējot piedāvājumu, izvēlēts Japānā ražotais traktors “Kubota”, tā jauda ir 26 zirgspēki. Traktors ir lietots, tā iegādei iztērēti 8550 eiro.

Traktoram iegādāti arī nepieciešamie agregāti – birste ielu slaucīšanai, sniega lāpsta un smilšu kaisītājs.

Ar jauniegādāto tehniku paredzēts kopt ielas.

Skrīveru novada domes vides pārvaldības speciāliste Liena Valdmane-Girgensone stāsta, ka šo traktoru izmantos, lai pavasarī un vasarā tiktu slaucītas ietves un ielas, piemēram, pēc zāles pļaušanas. Savukārt ziemā ar to tīrīs sniegu un kaisīs gājēju celiņus Skrīveru centrā. Ar laiku varētu nopirkt arī zāles pļaujmašīnu, lai varētu appļaut zālājus.

Pirmais darbs, kur paredzēts “nodarbināt” jauniegādāto tehniku, būs mazo ieliņu Skrīveru centrā apstrāde ar pretputes līdzekli – šo darbu iecerēts paveikt jau šonedēļ.