Lielajai Talkai pieteikušās 118 pašvaldības

Neskatoties uz ārkārtējo situāciju valstī, Lielā Talka, tāpat kā ik pavasari iepriekšējo 12 gadu laikā, notiks arī šogad, 16. maijā. Talkai ir pieteikušās 118 no 119 Latvijas pašvaldībām, kas norāda, ka cilvēki arī šajos apstākļos spēj saglabāt optimismu. Latvija ir vienīgā valsts, vienīgā nācija, kura ārkārtējas situācijas apstākļos ir gatava doties laukā un sakopt savu zemi, rūpējoties ne tikai par sevi un savu veselību, bet arī par apkārtējās vides tīrību. To sauc par patiesu ilgtspējības izpratni!

Lielās Talkas sabiedrisko attiecību konsultante Jana Kralliša atgādina, ka šogad Lielā Talka norisinās, lielāku uzsvaru liekot uz solo, duo un ģimenes talkām. Taču, ņemot vērā valdības pieņemtos ārkārtējā stāvokļa atvieglojumus, kas ļauj pulcēties pasākumā līdz 25 cilvēkiem, tiem, kuri vēlas talkot, paplašinot cilvēku skaitu savās talkās līdz atļautajam, jākontaktējas ar talkas koordinatoriem katrā pašvaldībā. Viņi jāinformē par cilvēku skaitu, un tikai talkas koordinators var apstiprināt attiecīgo talku, ja uzskata, ka tas ir pieļaujami. Tas, vai šādas talkas tiks apstiprinātas, būs atkarīgs no tā, kāda ir kopējā situācija pašvaldībā, un par to vislabāk ir informēti koordinatori un pašvaldības. Neaizmirsīsim, ka ir svarīgi rūpēties par savu drošību un, neskatoties uz to, ka atļauta pulcēšanās lielākā cilvēku skatā, 2 metru distance ir jāievēro joprojām!

Lielās talkas mērķis vienmēr ir bijis, lai Latvija kļūtu par tīrāko un zaļāko valsti pasaulē. Ik gadu Lielā Talka apvieno lielu daļu mūsu valsts iedzīvotāju praktiski visās Latvijas pašvaldībās.

“Latvijā un arī visa pasaule pašlaik atrodas ļoti sarežģītā un iepriekš nepieredzētā situācijā. Tomēr pēc tā, cik pašvaldības ir pieteikušās talkai, redzam, ka cilvēki ir optimistiski noskaņoti un ir gatavi piedalīties Lielajā Talkā. Šis ir īpašs gads, kurš parāda mums cilvēku saliedēšanās spēku arī ne tik pozitīvos apstākļos. Es esmu lepna par mūsu cilvēkiem un pateicīga par to atbalstu, ko visus iepriekšējos gadus un īpaši šogad sajūtu no cilvēkiem. Raugoties uz citām valstīm, man ir prieks, ka Latvija arī šajos apstākļos neaizmirst par to, cik svarīga ir apkārtējā vide un mūsu planētas ekosistēma, lai mēs visi varētu dzīvot veselīgi,” uzsver Lielās Talkas valdītāja Vita Jaunzeme.

Skrīverieši, kuri dosies talkā, to var pieteikt un bezmaksas maisus saņemt, sazinoties ar Skrīveru novada domes vides pārvaldības speciālisti Lienu Valdmani-Girgensoni, tālr. 26444662, 65197400, e-pasts: liena.girgensone@skriveri.lv .