Skrīveru Mūzikas un mākslas skolai būs māksliniecisks pagalms
Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas pagalmā rit labiekārtošanas darbi. Foto: Liena Valdmane-Girgensone.

Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas pagalmā rit labiekārtošanas darbi, kurus paredzēts pabeigt ātrāk, nekā bija plānots. Te iecerētas krasas pārmaiņas, un mākslinieciski izplānotās pārvērtības jau var pamanīt.

Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas pagalmā kopš aprīļa vidus strādā SIA “Jards” darbinieki, veicot labiekārtošanas darbus. Pagalmu paredzēts bruģēt, sākot no lielā ozola līdz ieejai skolā un gājēju tunelim – vairāk nekā 400 kvadrātmetru platībā.

Skrīveru novada domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš bilst: šis būs māksliniecisks pagalms, kurā bruģi iecerēts klāt dažādos rakstos, līnijās un krāsās – tas īpaši piestāvēs mūzikas un mākslas skolai. Laukumā novietos soliņus un atkritumu tvertnes, pagalma vidū būs zaļais laukums apstādījumiem, un projektā paredzēts iekārtot arī zaļo zonu skolas pagalmā.

Saistībā ar to, ka Skrīveru Mūzikas un mākslas skolā, tāpat kā visās izglītības iestādēs, kopš marta beigām mācības notiek attālināti, skolas pagalma labiekārtošanas darbus varēja uzsākt agrāk, nekā bija plānots. Līdz ar to tie arī varētu noslēgties agrāk – jau jūnija pirmajā pusē.

Pagalma labiekārtošanas darbiem kopā paredzēts tērēt 41 500 eiro – šajā summā ir gan būvdarbu, gan būvuzraudzības un autoruzraudzības darbu izmaksas. Lielākā daļa līdzekļu – 26 952,50 eiro – iegūti, īstenojot Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. – 2020. gadam pasākuma “Atbalsts Leader vietējai attīstībai” apakšpasākuma “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” līdzfinansēto projektu (Nr.19-04-AL08-A019.2202-000015) “Par skaistu un drošu vidi Skrīveros”.

Uldis Riekstiņš stāsta, ka darbi skolas pagalmā rit diezgan raiti, taču atklājies kāds “pārsteigums” – nozāģējot tūjas skolas pagalmā, atklājās neliela nepabeigta skolas ēkas sienas daļa, kura būs jāatjauno.

Nākotnē plānots sakārtot arī gājēju tuneli, kurš ved uz Skrīveru Mūzikas un mākslas skolu. Tas ir labā funkcionālā kārtībā un apgaismots, taču iecerēts vizuāli atjaunot tuneļa sienas – tās varētu rotāt bērnu zīmējumi.


Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai pieejams Eiropas Komisijas tīmekļa vietnē:
http://ec.europa.eu/agriculture/rural-development-2014-2020/index_lv.htm