Lielā Talka atklāta!

Lielā Talka Latvijā notiek jau 13. gadu – šogad neierastos apstākļos, kad lielāks uzsvars tiek likts tieši uz individuālu talkošanu un savas tuvākās apkārtnes sakopšanu. Šodien, atklājot Lielo talku, tās vadītāja Vita Jaunzeme uzsvēra, ka Latvija ir vienīgā valsts pasaulē, kuras iedzīvotāji ir tik apzinīgi, ka pat vīrusa drauda apstākļos ir gatavi talkot – sakopt un labiekārtot savu apkārtējo vidi.

Tāpat kā pērn arī šogad Lielās Talkas moto ir “Mēs piederam nākotnei – Latvija pieder nākotnei!”, taču tagad šim sauklim ir arī papildus vēstījums: “Sakop savu sētu, Tava sēta – Latvija”. Tā mērķis ir veicināt izpratni, ka mums jārūpējas par savu sētu un pagalmu, kas veido valsti kopumā, jo visa Latvija ir mūsu kopīgā dzīves telpa.

Arī Valsts prezidents, atklājot Lielo Talku, aicināja ikvienu, ievērojot piesardzību, doties talkot, jo tīra un zaļa Latvija ir mūsu zeme, par ko mums ir jāgādā visiem kopā. “Par spīti visām vīrusu ķibelēm es joprojām uzskatu, ka mēs piederam nākotnei, tīra un zaļa Latvija pieder nākotnei! Latvija ir mūsu zeme, kopsim un gādāsim par to ar možu garu visi kopā,” uzsver Latvijas valsts prezidents Egils Levits.

Patlaban Lielajā Talkā ir pieteiktas 857 talkošanas vietas, taču talkas vietu reģistrācija netiek apturēta. Ja vēlaties talkot rīt vai visas nākamās nedēļas, to iespējams darīt, taču talka jāsaskaņo ar vietējo pašvaldību.

“Esmu gandarīta, ka neskatoties ne uz ko cilvēki ir optimistiski noskaņoti un pat šajos krīzes apstākļos aktīvi piesakās talkai. Tas nozīmē, ka Lielās Talkas mērķis – padarīt Latviju par skaistāko un zaļāko valsti pasaulē – ir sadzirdēts un mūsu valsts iedzīvotāji vēlas dzīvot valstī, kura var būt piemērs citiem. Manuprāt, šogad Latvija apstākļos, kādos atrodas visa pasaule, var būt par patiesu iedvesmas avotu citiem,” uzsver Vita Jaunzeme.

Aicinām talkot ievērojot visas drošības prasības

www.talkas.lv

Jana Kralliša
Lielās Talkas sabiedrisko attiecību konsultante