Talkā piedalās ģimenes, draugi un kolektīvi

Neskatoties uz laikapstākļiem un vīrusa draudiem, Lielajā Talkā šogad bija pieteiktas 955 talkošanas vietas. Arī skrīverieši devās talkā, sakopjot tuvāko apkārtni, ielu vai meža ieloku.

Latvija var kalpot par piemēru visām pasaules valstīm, jo pat sarežģītos apstākļos, kad valstī noteikta ārkārtējā situācija, cilvēki rūpējas ne vien par savu veselību, bet arī par apkārtējo vidi – uzskata Lielās Talkas organizatori.

Arī Skrīveros talkā piedalījās darba kolektīvi un ģimenes. Jau iepriekš pašvaldībā maisus bija paņēmušas vairākas ģimenes, kuras vēlējās sakopt savu tuvāko apkārtni, piemēram, ģimenes talkā čakli strādāja “Kalna Beltēnu” ļaudis, sakopjot ceļa un meža malu no Jumpravas puses līdz Līčiem.

Apkārtni pie Līču ūdenskrātuves sakopa jauniešu grupa no Rīgas. Vienam no jauniešiem vecvecāki dzīvo Skrīveros, un viņi bija pieteikušies talkai šeit.

Jau informējām, ka talkā piedalījās arī pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” darbinieki. Savukārt šīs nedēļas nogalē talka plānota sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas”, kur iecerēts sakopt veco ābeļdārzu.

Arī Lielās Talkas organizatori aicina: ja ir vēlme, var turpināt talkot arī šajā nedēļā, bet talka jāsaskaņo ar vietējo pašvaldību.

Tāpat ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts, dodoties pastaigā dabā, paņemt līdzi maisiņu un pa ceļam savākt arī atkritumus. “Ja katrs no mums būs tik atbildīgs, tad kopīgiem spēkiem panāksim to, ka Latvija tik tiešām mūs tīrākā un zaļākā valsts pasaulē!” uzsver Latvijas valsts mežu komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs.

Šī talka ir lieliska iesildīšanās Pasaules talkai, kura norisināsies 19. septembrī – atgādina Lielās Talkas rīkotāji.

Foto no talkas, ko iesūtījuši talcinieki, skatāmi šeit.