“Ziedugravām” piegādā dezinfekcijas līdzekļus
Dezinfekcijas līdzekļus sociālās aprūpes iestādēm piegādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki. Foto no VUGD vietnes.

Sociālās aprūpes centrs “Ziedugravas” šonedēļ saņēma Labklājības ministrijas sarūpētos roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļus. Tie noderēs, jo aprūpes centrā strikti ievēro visus piesardzības un drošības pasākumus. Te aizvien noteikta karantīna un tuviniekiem liegts apciemot savējos.

Labklājības ministrijas sarūpētos roku un virsmu dezinfekcijas līdzekļus sociālās aprūpes iestādēm visā Latvija piegādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki. Kopā 132 sociālās aprūpes iestādēm  paredzēts nogādāt 20 720 litrus dezinfekcijas līdzekļa.

Daļa no sūtījuma, ko šonedēļ saņēma “Ziedugravās”. Foto: Diāna Bebre-Kondrāte.

Šonedēļ sūtījumu – 105 litrus roku un 80 litrus virsmu dezinfekcijas līdzekļa – saņēma arī “Ziedugravās”.

Sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” direktore Diāna Bebre-Kondrāte stāsta, ka darbinieki ļoti strikti ievēro drošības prasības – strādā maskās, dezinficē rokas un virsmas, un sūtījums lieti noderēs.

Aprūpes centrā aizvien ir noteikta karantīna, tāpēc tuvinieki centra klientus apciemot nevar. “Pieņemam tikai veselībai svarīgus sūtījumus, piemēram, medikamentus,” saka direktore. “Aprūpes iestādēs aizvien ir spēkā stingri ierobežojumi. Tie vairāk saistīti nevis ar apkārtējo situāciju, bet ar faktu, ka te mītošie ļaudis ierindojami inficēšanās riska grupā. Saprotam, ka tuviniekiem nav patīkami mēnešiem neredzēt savējos, taču pagaidām nedrīkstam atcelt karantīnu vai kaut ko mainīt. Tikko ierobežojumi tiks mīkstināti, domāsim, kā organizēt tikšanos, piemēram, varētu ļaut satikties ārā, ievērojot piesardzības prasības.”