Stāvlaukuma būve pabeigta, tajā var novietot automašīnas

Šonedēļ pabeigta automašīnu stāvlaukuma būve Daugavas ielā 85A, līdzās Skrīveru Mūzikas un mākslas skolai. Laikapstākļu dēļ tā atklāšanu, kas bija iecerēta kopā ar gleznu izstādes atvēršanu, nācās atlikt, taču autobraucēji jau var laukumā novietot mašīnas.

Stāvlaukuma būvi Daugavas ielā 85A, pretī uzņēmumam “Skrīveru saldumi” sāka būvēt februārī. Sākotnēji to bija paredzēts beigt tikai vasaras beigās, taču darbi pabeigti jau tagad.

Skrīveru novada domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš informē, ka autobraucēji jauno stāvlaukumu jau var sākt izmantot. Pagaidām, kamēr vēl notiek Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas pagalma labiekārtošanas darbi, stāvlaukumā varēs iebraukt no Tilta ielas puses un būs izmantojama šī laukuma daļa. Vēlāk te paredzēta riņķveida kustība.

Jaunuzbūvētajā stāvlaukumā uz bruģa vēl gan ir smiltis. “To nevajag uzskatīt par nepabeigtu darbu, bet gan par būvdarbu nobeiguma tehnoloģisko procesu,” skaidro izpilddirektors. “Nepieciešams, lai smiltis pilnīgi aizpilda bruģa starpas, pēc pāris dienām tās tiks noslaucītas, taču automašīnas laukumā jau drīkst novietot.”

Paredzēts, ka šajā stāvlaukumā mašīnas varēs novietot gan Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas darbinieki un audzēkņu vecāki, gan ģimenes ārstu un zobārstu pacienti, kā arī uzņēmuma “Skrīveru saldumi” apmeklētāji, jo līdz šim automašīnas tika novietotas ēku pagalmos, kuros nebija daudz vietas.

Stāvlaukumu Daugavas ielā 85A būvēja SIA “Forsete”, darbiem iztērēti apmēram 74 tūkstoši eiro.