Aicina ziedot, lai skolā iekārtotu modernu bibliotēku
Pēc dizaineres Baibas Rūķes ieceres šādi varētu izskatīties skolas jaunajā bibliotēkā.

Savai skolai – Andreja Upīša Skrīveru vidusskolai – 155. jubilejā absolventi un jebkurš cits labvēlis kopā var sagādāt īpašu dāvanu – skolas vadība aicina ziedot līdzekļus, lai skolā iekārtotu mūsdienīgu un skaistu bibliotēku.

Nākamajā gadā Andreja Upīša Skrīveru vidusskola svinēs 155 gadu jubileju, saistībā ar kuru notiks arī skolas absolventu salidojums. Gatavojoties tam, skolas vadība aicina absolventus kopā sagādāt skolai neparastu, bet ļoti vajadzīgu dāvanu – jaunu un mūsdienīgu bibliotēku.

Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktors Aldis Rakstiņš stāsta, ka, gatavojoties salidojumam, skola tiks īpaši uzposta – te jau šogad plānots remontēt gaiteņus. Vēl viena no iecerēm ir izremontēt un iekārtot bibliotēku. Šim mērķim skolas rīcībā ir 10 tūkstoši eiro, taču bibliotēkas modernizēšanas projektam, kuru izstrādājusi skolas absolvente Baiba Rūķe un dizaina koncepcijas izstrāde ir dāvana savai skolai, kopā būtu nepieciešami 25 tūkstoši eiro. “Ja trūkstošo summu – 15 tūkstošus eiro – varētu iegūt ziedojumos, tā skolai būtu ļoti skaista dāvana,” saka skolas direktors.

Baibas Rūķes izstrādātajā dizaina projektā novecojušo skolas bibliotēku paredzēts pārvērst par mūsdienīgu, radošu telpu skolēniem, kas reizē būtu satikšanās vieta – tur skolēni ne tikai uzzinātu par jaunākajām grāmatām, bet varētu pildīt uzdoto, organizēt nodarbības, pulciņus un radošās darbnīcas. Telpā būtu vieta ne tikai grāmatām un to lasīšanai, bibliotekāra darbavietai, bet arī plašiem darba galdiem un atpūtas zonai.

Dizaineres iecerē telpas apdarē paredzēts izmantot augstas kvalitātes materiālus, apgaismojumu, ergonomiskas mēbeles un mūsdienīgu toņu salikumu, kas radīs patīkamu kopējo vizuālo tēlu. Bibliotēku plānots aprīkot arī ar profesionālu video un audio tehniku, kas ļautu paplašināt telpas pielietojuma iespējas.

“Darbu jau esam sākuši – šobrīd skolas tehniskais personāls ar pašvaldības atbalstu veic bibliotēkas telpas pamata remontdarbus – grīdas remontu, elektroinstalāciju maiņu, sienu un griestu sagatavošanu jaunai apdarei,” stāsta Aldis Rakstiņš. “Taču ļoti gribam, lai telpa ne tikai būtu izremontēta, bet skola iegūtu patiešām skaistu un mūsdienīgu bibliotēku.”

Lai savai skolai uzdāvinātu šādu dāvanu, aicināti atsaukties gan bijušie absolventi, gan skolēnu vecāki, uzņēmēji un jebkurš cits ieinteresētais, ziedojot jebkuru summu, lai skola spētu realizēt bibliotēkas projektu pilnā apmērā.

Ziedojumu var ieskaitīt fonda “TĀ tam būs BŪT” kontā:

Fonds “TĀ tam būs BŪT”
Reģ.nr.: 40008296740
Konta nr.: LV97HABA0551048219687
Banka: Swedbank
Maksājuma mērķis: Atbalsts skolas bibliotēkai

Fonds “TĀ tam būs BŪT” ir dibināts ar skolas padomes atbalstu. Ar tā starpniecību arī turpmāk jebkuram būs iespēja finansiāli atbalstīt Andreja Upīša Skrīveru vidusskolu un dažādus tās attīstības projektus, lai skola arvien būtu starp labākajām skolām Latvijā.