Skrīveru novada svētku šovasar nebūs

Saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumiem visā Latvijā šovasar atcelti lieli koncerti, festivāli un citi pasākumi. Tradicionālo novada svētku, kuri bija ieplānoti 6. jūnijā, nebūs arī Skrīveros.

Lai gan sākotnēji, kad valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un daudzi cerēja, ka ierobežojošie pasākumi būs īslaicīgi, arī Skrīveru kultūras centra vadība bija plānojusi, ka vairāki martā un aprīlī atceltie pasākumi notiks Skrīveru novada svētkos. Ārkārtējā situācija ir pagarināta līdz 9. jūnijam, līdz ar to atcelti novada svētki un arī Lēdmanes amatierteātra izrāde un vīru kopas “Vilki” koncerts, kas bija iecerēti 6. jūnijā.

Skrīveru kultūras centra direktore Baiba Dronka bilst: kamēr nav zināms, kādi ierobežojumi šovasar būs spēkā, nevar plānot, kādus pasākumus būs iespējams rīkot. Līdz ar to arī kultūras pasākumu plāns vasarai vēl nav ieskicēts. “Pēc valdības paziņojuma jūnija sākumā arī domāsim un spriedīsim, kādus pasākumus varam rīkot,” saka Baiba Dronka. “Ļoti ceram, ka tā varētu būt tradicionālā Futbola balle, no kuras negribētos atteikties.”

Jau informējām, ka, ievērojot drošības prasības, Skrīveru kultūras centra pagalmā notiks brīvdabas kino vakari. Zināms arī, ka 20. jūnijā pasākums iecerēts Daugavas krastā pie Klidziņas, kuru rīkos kopā ar kuģīša “Balta kaza”  īpašniekiem.

Foto no Skrīveru novada domes arhīva