Pie Skrīveru kultūras centra ierīkota ūdens ņemšanas vieta

Pie Skrīveru kultūras centra ierīkots “brīvkrāns” – dzeramā ūdens uzpildīšanas vieta, kurā ikviens bez maksas var dabūt ūdeni.

Ideju par dzeramā ūdens uzpildīšanas vietas ierīkošanu izteica Skrīveru novada domes deputāti, jo līdz šim Skrīveru centrā nebija katram pieejamas vietas, kur bez maksas varētu dabūt dzeramo ūdeni. Tāpat arī tie skrīverieši, kuru akās nav ūdens, tur var paņemt dzeramo ūdeni.

Skrīveru novada domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš stāsta, ka ūdens uzpildīšanas vieta paredzēta, lai cilvēks varētu padzerties vai piepildīt trauku līdzņemšanai. Lai tiktu pie ūdens, jātur piespiesta poga, tā kā īsti piemērota liela daudzuma ūdens tecināšanai šī vieta nebūs.

“Brīvkrāns” ierīkots pie Skrīveru kultūras centra ēkas, blakus bibliotēkas ieejas durvīm. Ūdens ir no Skrīveru ūdensapgādes sistēmas, tas ir tīrs un atdzelžots, piemērots lietošanai uzturā.

Savukārt, ja kādam skrīverietim vajadzīgs vairāk nekā kubikmetrs ūdens, to par samaksu var dabūt SIA “Skrīveru saimnieks”, tālrunis 65197383.