“Saulēni” smaida vasarai

Pirmsskolas izglītības iestādē “Saulēni” 1. jūnijā notika mācību gada noslēguma pasākums – izlaidums “Smaidi vasarai”.  Ar ziediem,  meijām, baloniem, ceriņu ieskautā un putnu dziesmu skandētā brīvdabas atmosfērā, svinējām svētkus kopā ar komponistu Didzi Rijnieku.

Laumai, Martai, Deividam, Markusam, Braienam, Adrianam, Emīlam, Markusam šī bija īpaša diena, jo izlaidums, rudenī viņi ies skolā.

Absolventi bērnudārzam uzdāvināja pašu zīmētos portretus absolventu albumam, ziedus un augļu dārzā blakus ābelēm, bumbierēm, ķiršiem  kopīgi stādīto ražīgo upeni. Paldies, bērnu vecāki, par tradīcijas turpināšanu!

Bērniem vērtīgākās saņemtās dāvanas ir portfeļi ar daudzu gadu veiktajiem un krātajiem darbiem, kas ir kā atmiņas un izaugsmes liecības. Nākamos skolniekus sirsnīgi sveica mazākie draugi bērnudārzā, skolotājas un vadītāja ar ziedu pušķīšiem, pārsteiguma dāvaniņām, priekšnesumiem, diplomiem.

Svētki bija citādāki. Taču atmiņā paliekoši, bet ar domu sveicieniem no tiem, kuri nebija klāt, ar smaidiem un rotaļām, ziedlapiņu salūtu, gardumiņiem, fotografēšanos un soli nākotnei.

Debesīs augstu spīd saulīte,

Mēs lejā, saulītes bērni.

Mēs esam saules meitiņas un brašuļi saulītes zēni.

No debesīm pamāj mums saulīte,

mēs pretī, saulītes bērni.

Mēs esam saules meitiņas un zēni, Saulēniņi.

Dzejnieka Vitauta Ļūdēna dzejoli sūtu kā pateicību bērniem, vecākiem, “Saulēniņu” un novada domes darbiniekiem, arī iestādēm un labajiem cilvēkiem par sadarbību mācību gada laikā. Vēlu saulainu, harmonisku, skaistu vasaru!

Sandra Ozola,
pirmsskolas izglītības iestādes “Saulēni” vadītāja

Foto no pasākuma skatāmi šeit: https://www.skriveri.lv/gallery-list/sauleni-smaida-vasarai/

Foto: Ilze Kalniņa un Sandra Ozola.