Plašu izlaidumu nebūs. Ziedi un apsveikumi būs!

Saistībā ar valstī noteiktajiem ierobežojumiem šogad izglītības iestādēs nebūs krāšņu izlaidumu. Taču svinīgs brīdis, citāds nekā ierasts, saņemot skolas absolvēšanas dokumentu, un ziedi tāpat būs! Arī Skrīveru novada izglītības iestādēs.

Pirmsskolas izglītības iestādē “Saulēni” gada noslēguma pasākums jau notika 1. jūnijā. Iestādes vadītāja Sandra Ozola stāsta: tā kā bērnudārzā darbojas jaukta vecuma grupas, te parasti izlaidums ir apvienots ar mācību gada noslēguma pasākumu. Tā bija arī šoreiz, taču svinīgais notikums svinēts bez vecākiem, ievērojot visus piesardzības noteikumus.

Svinīgajā pasākumā bērnudārza pagalmā bērni un darbinieki klausījās Didža Rijnieka koncertu, pēc tam mazie absolventi iestādīja savu krūmu “Saulēnu” augļudārzā. Bērnudārzā iedibināta tradīcija atjaunot augļudārzu, un šogad mazie absolventi blakus citu stādītajām ābelēm, bumbierēm un saldajiem ķiršiem iestādīja upeņu krūmu.

“Saulēnus” šogad absolvēja astoņi topošie pirmklasnieki.

Pirmsskolas izglītības iestādē “Sprīdītis” izlaidums būs 12. jūnijā. Tas notiks katrai grupai atsevišķi, tikai ar vecākiem, bez viesiem. Pulksten 15.00 izlaidums būs grupai “Rūķīši”, pulksten 16.00 – grupai “Mārītes”. Šo bērnudārzu šogad beidz 33 mazie absolventi.

Neparasts, bet ne mazāk svinīgs pasākums plānots Skrīveru Mūzikas un mākslas skolā – te katram absolventam kopā ar savu ģimeni būs svinīga pieņemšana pie skolas vadības, savus audzēkņus sveiks arī skolotāji. Savukārt rudenī skolā tiks iekārtota absolventu darbu izstāde.

Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas direktore Iveta Biķerniece stāsta, ka 11. un 12. jūnijā izglītības iestādes beigšanas apliecību audzēkņi saņems ļoti svinīgā gaisotnē. “Visa skola 20 minūtes būs katras ģimenes (mājsaimniecības)  rīcībā,” atklāj direktore. “Absolventi varēs muzicēt, kopā ar ģimeni izstaigāt skolu, fotografēties. Skolas gaitenī būs arī izstāde, kurā video versijā būs katra audzēkņa darbi no pirmā skolas gada līdz pat absolvēšanai. Bērni un vecāki varēs novērtēt izaugsmi un vēlreiz atsaukt atmiņā mācību gaitas.”

Skrīveru Mūzikas un mākslas skolu absolvē 18 jauniešu: astoņi mūzikas un desmit – mākslas programmā.

Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 9. klašu absolventiem svinīgs pasākums iecerēts 13. jūnijā pulksten 14.00.  Izlaidums šoreiz paredzēts tikai absolventiem un vecākiem, ievērojot visus šī brīža ierobežojumus. Pasākuma programmā plānots direktora, audzinātāju, vecāku apsveikums, apliecību saņemšana un, protams, muzikāls sveiciens.

Apliecību par pamatizglītību Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā saņems 27 skolēni. Viņu audzinātāja līdz 9. klasei bija Sintija Rūze, 9. klasē – Inta Šreibere.

Savukārt 12. klašu absolventi izvēlējušies reizē svinīgi saņemt atestātus un centralizēto eksāmenu sertifikātus. To svinīga izsniegšana skolā paredzēta 24. jūlijā, bet jaunieši šos svētkus svinēs ģimenēs.

Andreja Upīša Skrīveru vidusskolu absolvēs 34 jaunieši, abu 12. klašu audzinātāja ir Daina Vancāne -Viļuma.