“Ziedugravās” tuviniekus vēl nevarēs apciemot

Lai gan valdība paziņojusi par vairāku ierobežojumu atcelšanu, sociālās aprūpes iestādēs aizvien jāievēro strikti piesardzības noteikumi. Tas nozīmē, ka arī sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” klientu tuviniekiem vēl nebūs ļauts apciemot savējos.

Sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” direktore Diāna Bebre-Kondrāte bieži saņem klientu tuvinieku zvanus un viņi bilst: nākamnedēļ taču varēs braukt ciemos! “Gribu visiem atgādināt: 10. jūnijā savus tuviniekus noteikti vēl nedrīkstēs apciemot!” saka direktore.

Lai gan no 9. jūnija valstī paredzēts atcelt vairākus aizliegumus, kas saistīti ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, veselības ministre paziņojusi, ka arī pēc šī datuma sociālās aprūpes centros būs spēkā līdz šim noteiktie drošības pasākumi, tie netiek atcelti. “Tātad valstī paredzētie pulcēšanās noteikumu atvieglojumi nav attiecināmi uz sociālās aprūpes iestādēm, mēs turpināsim strādāt tāpat kā līdz šim – strikti ievērojot gan dezinfekcijas, gan citus drošības pasākumus,” saka direktore.

Sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas” jau mazos pulciņos tiek organizētas nodarbības, taču ierobežojumi atcelti vien iestādes ikdienā. Iestādē aizvien noteikta karantīna, te apmeklētāji nevar viesoties.

“Patlaban nevaram prognozēt, cik ilgi šie ierobežojumi būs spēkā,” saka Diāna Bebre-Kondrāte. “Kad valdība noteiks, ka sociālās aprūpes iestādēs drīkst organizēt apmeklējumus, to arī darīsim – domāsim, kā varēs satikt centra klientus un informēsim par to tuviniekus. Taču patlaban ir spēkā līdzšinējie ierobežojumi un apmeklējumi ir liegti.”

“Lūdzam tuviniekus būt pacietīgiem un saprotošiem!” piebilst direktore.