Sāk pārbūvēt skolas gaiteņus

Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā sāksies gaiteņu pārbūve. Saistībā ar to, ka pretendents, kurš uzvarēja iepirkumu konkursā, atteica būvniecību, šos darbus veiks nākamā lētākā piedāvājuma iesniedzējs – SIA “RL Būves”. Gaiteņu pārbūvei paredzēts tērēt apmēram 111 tūkstošus eiro.

Lai skolu sapostu 155 gadu jubilejai un saistībā ar to plānotajam absolventu salidojumam, Andreja ­Upīša ­Skrī­veru ­vidusskolā šovasar paredzēts remontēt­ gai­teņus. Tos remontēs­ skolas­ jaunā­ kor­pusa­ trīs­ stāvos­ un­ pie­ skolas­ sporta­ zāles.

Sākotnēji bija izstrādāta kontroltāme un vairāki būvnieki bija ieradušies skolā, lai iepazītos ar veicamajiem darbiem. Izsludinātajā iepirkumā piedāvājumus bija iesnieguši četri pretendenti, savukārt zemāko cenu piedāvāja firma, kas līdz šim skolā nebija viesojusies, un varbūt tas bija viens no iemesliem, kāpēc viņi vēlāk atteicās no sadarbības.

Līdz ar to darbu veikšanai izvēlēts nākamais lētākais – firmas “RL Būves” – piedāvājums. Tas bija par 700 eiro dārgāks nekā iepriekšējais, tāpēc ārkārtas domes sēdē deputāti apstiprināja darbu veikšanai nepieciešamās izmaksas. Skolas gaiteņu remontam tērēs 111 345 eiro (ar PVN) no Skrīveru novada domes budžeta investīcijām teritorijas labiekārtošanai paredzētajiem līdzekļiem.

Skrīveru novada domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš stāsta: vidusskolas gaiteņos paredzēts­ nomainīt­ griestu­ un­ sienu­ segumus, tie būs moderni un skaisti. Sienu­ atjaunošanai ­izmantos triecienu­ izturīgu­ materiālu. ­Gaiteņos­ tiks­ nomainīta­ apgaismojuma sistēma. ­Kāpņu ­laukumos­ jau­ ir­ ieklāts­ jauns­ linolejs, ­bet­ pakāpienus paredzēts­ krāsot­ ar­ epoksīda ­pārklājumu­–­ mūs­die­nīgu,­ izturīgu, ­bet dārgāku ­materiālu.

Pārbūves darbi Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas gaiteņos sāksies jau šonedēļ, tos paredzēts pabeigt līdz augusta beigām.