Sāks būvēt skeitparku

Skrīveru biedrība “Baravika” ieguvusi Lauku atbalsta dienesta administrētās programmas “Leader” finansiālu atbalstu, lai Skrīveros varētu tapt skeitparks. To ierīkos SIA “City Playgrounds” un skeitparka būvniecību plānots sākt apmēram pēc trijām nedēļām.

Lai uzlabotu vides pieejamību un infrastruktūru, piesaistītu līdzekļus un veicinātu Skrīveru novada attīstību, pirms vairākiem gadiem vairāki aktīvi skrīverieši – Liene Paukšte-Uzula, Monta Nāburga, Ingūna Kondrāte un Edijs Majors – nodibināja biedrību “Baravika”. 2019. gada augustā biedrība saņēma Lauku atbalsta dienesta administrētās programmas “Leader” finansiālu atbalstu, lai Skrīveros varētu ierīkot skeitparku.

Liene Paukšte-Uzula stāsta: pirms īstenot ideju par skeitparka būvi, veikta aptauja un vaicāts skrīveriešu viedoklis. Cilvēku atsaucība bijusi ļoti liela, un visi bijuši vienisprātis: skeitparku Skrīveros vajag!

Skeitparka ierīkošanai kopā paredzēts tērēt gandrīz 30 tūkstošus eiro – 90 procentu šīs summas piešķirti no “Leader” programmas līdzekļiem, 10 procentu līdzekļu šīs idejas īstenošanai atvēlējusi Skrīveru novada dome. Liene Paukšte-Uzula piebilst, ka saistībā ar šo projektu būs vēl citas izmaksas, piemēram, zemes gabala nomas maksa, būvuzraudzības izmaksas un citi izdevumi, ko biedrības dalībnieki segs no saviem personīgajiem līdzekļiem.

Pašvaldība skeitparka ierīkošanai ierādījusi teritoriju Dzelzceļnieku ielā 5A. Tas ir laukums līdzās ūdenstornim, kurš patlaban netiek izmantots, tātad līdz ar skeitparka ierīkošanu Skrīveros būs vēl viena lietderīgi izmantota un sakopta vieta. Šī ir izdevīga vieta, jo ir netālu no centra, vidusskolas, mūzikas un mākslas skolas, līdz ar to bērniem un jauniešiem laukums būs ērti pieejams. Biedrība noslēgusi nodomu protokolus ar Andreja Upīša Skrīveru vidusskolu, Skrīveru Mūzikas un mākslas skolu, biedrību “Vecāki Aizkrauklei”, kuras piekritušas laukumu izmantot arī savām aktivitātēm, piemēram, rīkot tur sacensības, plenērus un citus pasākumus.

Nupat maijā pēc iepirkuma procedūras pabeigšanas biedrība “Baravika” noslēgusi līgumu ar firmu “City Playgrounds”, kura ierīkos skeitparka laukumu. Šī firma būvējusi šādus laukumus gan Latvijā, gan ārvalstīs, līdz ar to tai ir pieredze un tā garantē sava darba kvalitāti.

Skeitparka laukums un tā konstrukcijas tiks noklātas ar speciālu segumu un novietotas uz tam paredzētiem sekliem pamatiem. Blakus tam paredzēts novietot solu ar atkritumu urnu. Savukārt Skrīveru novada dome ierīkos celiņu no Dzelzceļnieku ielas, pa kuru varēs nokļūt līdz skeitparkam. Paredzēts, ka laukums būs apgaismots un tajā tiks veikta videonovērošana.

Projekts Nr.19-04-AL08-A019.2202-00001 “Skeitparka izveidošana Skrīveru novadā” tiek īstenots ”Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma “Darbību īstenošana ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” A019.22.02. rīcības “Publiskās infrastruktūras uzlabošana pakalpojuma pieejamībai” ietvaros.