Meklē mežu muzejos!

No 10. jūnija izzinošā akcijā “Meklē Mežu Muzejos” apvienojušies un ciemos aicina Jaunmoku pils muzejs, Andreja Upīša memoriālais muzejs Rīgā un A. Upīša memoriālmāja Skrīveros. Akcijā apmeklētāji var iepazīt muzejus, atrast tajos vienojošo un akcijas noslēgumā saņemt kārdinošas balvas.

Daba vieno cilvēkus un laikmetus. Meža motīvi visos laikos iedvesmojuši radošās izpausmes mākslā, mūzikā, literatūrā. Arī akcijā muzeji kā vienojošo motīvu ir izvēlējušies mežu – tā bagātību, daudzveidību un atspoguļojumu Andreja Upīša daiļradē.

Akcijas ideja radusies kultūras darbinieku tiešsaistes mācību semināra “Kultūras un cilvēciskais pieskāriens tiešsaistē: jaunas iespējas uzrunāt un iesaistīt plašu auditoriju kultūras un izglītības projektos” darba grupas ietvaros.

Veicināt cilvēku interesi par dažādas tematikas muzejiem, uzskatāmi parādot nozaru daudzveidību un mijiedarbību, ir mērķis, ko vēlas sasniegt akcijas veidotāji.

Akciju organizē Jaunmoku pils muzejs sadarbībā ar Andreja Upīša memoriālo muzeju Rīgā un A. Upīša memoriālmāju Skrīveros, to atbalsta SIA “Skrīveru saldumi” un AS “Latvijas valsts meži”.

Sīkāku informāciju par akcijas norisi var uzzināt, sazinoties ar Jaunmoku pils muzeja projektu vadītāju Ziedīti Začesti pa t. +371 27880708 vai e-pastu z.zaceste@jaunmokupils.lv.

Akcijas “Meklē Mežu Muzejos” noteikumi

  1. Lai kļūtu par akcijas dalībnieku, ir jāaizpilda akcijas anketa un, apceļojot visus trīs muzejus, līnijās jāieraksta atbildes uz jautājumiem.
  2. Viesošanos katrā akcijas muzejā tā darbinieks apliecinās ar zīmodziņu.
  3. Apliecinātu un pilnībā aizpildītu anketu īpašnieki pretendēs uz balvām.
  4. Anketas, kurās visi jautājumi būs atbildēti pareizi, piedalīsies noslēguma izlozē par lielo balvu – galda spēli “Iestādi mežu!”.
  5. Norādot savu vārdu, uzvārdu, tālruni un e-pasta adresi, aizpildītu anketu jāiesniedz vienā no akcijas muzejiem līdz 31. oktobrim.
  6. Akcija norisinās no gada 10. jūnija līdz 31. oktobrim.
  7. Noslēguma pasākums plānots novembrī A. Upīša memoriālajā muzejā Rīgā, Brīvības ielā 38 – 4.