Pļavā top iela

SIA “Skrīveru saimnieks”, izmantojot būvlaukumos noņemto zemes virskārtu, Skrīveros labo divas ielas. Vienai no tām – Pļavu ielai – gan dabā bija iezīmēta tikai robeža, savukārt tagad vairāku apbūves gabalu īpašniekiem būs ceļš, pa kuru piekļūt savam īpašumam.

Skrīveros pabeigta divu laukumu būve, savukārt stāvlaukums pie dzelzceļa stacijas vēl top. Zemes virskārtu, ko būvnieki noņēma šajos laukumos, izmanto ielu sakārtošanai. Skrīveru novada domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš stāsta, ka tādējādi, ielu sakārtošanā ieguldot maz finanšu līdzekļu, patlaban tiek sakārtota daļa Mazā Sporta ielas un Pļavu iela.

Pļavu ielai, kurai apkārt ir vairāki apbūves gabali, līdz šim dabā bija tikai iezīmētas robežas, taču īstas ielas nemaz nebija. SIA “Skrīveru saimnieks” darbinieki šajā vietā noraka zemes virskārtu, piebēra ar smilti, lai veidojas drenējošais slānis, un virs tām ber šķembas – arī tās ir no būvlaukumiem un Dzelzceļnieku ielas remonta. “Materiāls un tā pievešana neko nemaksā, tikai SIA “Skrīveru saimnieks” darbaspēks un tehnika,” uzsver izpilddirektors. “Taču cilvēkiem tagad būs izbraucams ceļš, pa kuru piekļūt saviem īpašumiem.”

Mazā Sporta iela tiek labota. Tā ir iela, kura ved uz Aizkraukles pusi, un kādreiz to izmantoja satiksmei. Ja viss iecerētais izdosies, šo ielas atzaru arī paredzēts atjaunot, lai atkal varētu izmantot satiksmei.

Mazā Sporta ielas un Pļavu ielas sakārtošanu drīz paredzēts pabeigt, tiklīdz to ļaus laikapstākļi.

Uldis Riekstiņš piebilst: vēlāk Skrīveros izbūvējot šķiroto atkritumu laukumu, esošā laukuma virskārtu, ja tā būs atbilstoša, varētu izmantot, lai vēlāk sakārtotu šiem līdzīgus ceļus.