Pagalms kā brīvdabas estrāde

Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas pagalmā pabeigti labiekārtošanas darbi un tas piedzīvojis mākslinieciskas pārmaiņas. “Skrīveros tapusi patiešām skaista vieta!” uzskata Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas direktore Iveta Biķerniece.

Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas pagalma labiekārtošanu un pārbūvi kopš aprīļa vidus veica  SIA “Jards” darbinieki. Tagad pagalms, kuru iepriekš klāja vecs asfalts, ir bruģēts un apzaļumots. Tapis māksliniecisks laukums, kurā bruģis uzklāts dažādos rakstos, līnijās un krāsās.

“Darbs paveikts ļoti kvalitatīvi. Perfekti! Esmu ļoti priecīga par jauno pagalmu,” saka Iveta Biķerniece. “Tas kopā ar jauno stāvlaukumu, kas nupat uzbūvēts blakus skolai, veido lielisku ansambli. Skrīveros tapusi patiešām skaista vieta, par kuru ne tikai priecāties, bet kur bērni varēs arī izpausties. Mācību gada siltajā sezonā esam iecerējuši pagalmā rīkot mācību koncertus, ierīkot izstādes. Var teikt, ka reizē ar sakārtotu pagalmu esam ieguvuši savu brīvdabas estrādi.”

Direktore piebilst, ka ar laiku pagalmu vēl iecerēts labiekārtot. Lai to padarītu vēl skaistāku, skolas darbinieki jau tagad liek lietā savu izdomu un profesionalitāti, piemēram, tiek iekārtota mākslinieka palete, kurā krāsu vietā būs puķes dažādās krāsās.

Iveta Biķerniece atklāj, ka ar skolas mākslas programmas absolventu atbalstu plānots atsvaidzināt sarkanās ķieģeļu ēkas, kas atrodas skolas pagalmā, izskatu. Ēkas logu ailēs iecerēts veidot logu imitācijas – apgleznotas necaurlaidīgā finiera loksnes.

Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas pagalma labiekārtošanas darbiem kopā iztērēti 41 500 eiro. Lielākā daļa līdzekļu – 26 952,50 eiro – iegūti, īstenojot Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas “Atbalsts Leader vietējai attīstībai” līdzfinansēto projektu “Par skaistu un drošu vidi Skrīveros”.