Skrīveru novads – Līgām un Jāņiem bagāts
Tikai Līgas un Jāņi – daļa no Skrīveru novada pašvaldības iestāžu darbiniekiem. Foto: Elita Brovacka.

Gada jautrākos un siltākos svētkus Skrīveros var svinēt itin lustīgi – te Līgu vai Jāni tuvākajā apkārtnē nebūs ilgi jāmeklē! Skrīveru novadā kopā reģistrētas 33 Līgas un 187 Jāņi. Savukārt Skrīveru novada domē un pašvaldības iestādēs kopā strādā sešas Līgas un 13 Jāņi.

Skrīveri ir ne vien Jāņiem bagāti, varam lepoties arī ar citiem rekordiem, piemēram, mūsu novada vecākajam Jānim nupat palika 97 gadi. Savukārt mazākajam Skrīveru novada Jānītim vēl nav gadiņš. Vecākajai Līgai novadā ir 78 gadi, jaunākajai – drīz būs divi gadi.

Laikam jau var pavisam droši apgalvot: Līgām un Jāņiem bagātākā iestāde Skrīveros ir Skrīveru novada dome – te strādā divas Līgas un seši Jāņi! Vislatviskākā ir tieši Vides attīstības un saimnieciskā nodaļa, kurā strādā četri Jāņi. Šo nodaļu vada Liena Valdmane-Girgensone un domes darbinieki šad tad nosaka: “Liena un viņas četri Jāņi!”

Sava Līga un Jānis ir SIA “Skrīveru saimnieks” un sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas”. Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā strādā trīs braši Jāņi, Skrīveru kultūras centrā – divi. Savukārt Skrīveru Mūzikas un mākslas skolā ir viena Līga, sava Līga ir arī pirmsskolas izglītības iestādē “Sprīdītis”.