Pilskalnā ir jauni soliņi

Skrīveru novada domes vides attīstības un saimnieciskās nodaļas darbinieki šonedēļ Aizkraukles pilskalnā novietoja jaunus soliņus. Tagad gleznaino dabas skatu no pilskalna virsotnes varēs vērot, atpūšoties uz soliņa. Viens sols novietots arī Daugavas krastā.

Lai gan zeme, kurā atrodas Aizkraukles pilskalns, ir baznīcas īpašums, Skrīveru novada pašvaldība vēlas ieguldīt savu artavu šīs vietas labiekārtošanā. “Šī ir skaista un īpaša vieta, kuru cilvēki iecienījuši pastaigām un atpūtai,” saka Skrīveru novada domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš.

Pēc iedzīvotāju ieteikuma nomainīt vecos un bojātos soliņus pilskalnā, Skrīveru novada dome izsludināja tirgus izpēti par septiņu koka soliņu izgatavošanu un piegādi. Atsaucās divi pretendenti, lētākais bija vietējā uzņēmuma – SIA “Vidzemes koka mājas” – piedāvājums. Viena soliņa izgatavošana un ierīkošana izmaksāja 80 eiro (bez PVN).

Soliņi ierīkoti, kopā ar biedrību “Daugavas savienība” īstenojot projektu, kura mērķi saistīti ar Daugavas baseina un ielejas ilgtspējīgas attīstības veicināšanu.

Četri jaunie soliņi novietoti pilskalna virsotnē: trīs vienā, viens – otrā pusē, savukārt viens soliņš novietots Daugavas krastā pilskalna pakājē. Vēl diviem soliem vieta tiks izvēlēta.

Pie Aizkraukles pilskalna paredzēts atjaunot arī tiltiņu pār Ašķeres upīti. Tiltiņa dēļus rotā citāti no eposa “Lāčplēsis”, tie laika gaitā kļuvuši nesalasāmi, tāpēc tos atjauno.