Notiks trešais Daugavas pārpeldēšanas festivāls

2. jūlijā pie Klidziņas piestātnes notiks trešais Daugavas pārpeldēšanas festivāls. Tam starts tiks dots Jaunjelgavas pusē, bet kopā dalībniekiem būs jānopeld apmēram 800 metru distance. Savukārt vakarā Daugavas abos krastos skanēs klasiskā mūzika.

Daugavas pārpeldēšanas festivālu rīko biedrība “Daugavas abi krasti” sadarbībā ar kuģīti “Balta kaza” un Latvijas Triatlona federāciju. Iepriekšējos gados šis pasākums notika augustā, taču šoreiz “Baltas kazas” balvas izcīņai izvēlēts siltāks laiks – tas notiks jau 2. jūlijā.  Pasākuma atklāšana būs pulksten 20.00 pie pārceltuves Jaunjelgavā, to vadīs Kaspars Ozoliņš un Jānis Zariņš.

Peldētāji sacensībām var pieteikties jau iepriekš, bet festivāla dienā dalībnieku reģistrācija un iesildīšanās paredzēta no pulksten 19.00. Daugavas pārpeldēšanas festivāla dalībnieki var pieteikties pa tālruni 29442587.

Svinīgs sacensību starts tiks dots pulksten 20.15 Jaunjelgavas krastā. Peldētāji gar boju labo pusi peldēs līdz Klidziņas piestātnei un atpakaļ līdz Jaunjelgavas krastam. Kopā peldēšanas distance, kura jāpieveic, ir apmēram 800 metru gara. Dalībnieki peldēs visi kopā, taču apbalvos labākos vīriešu un sieviešu grupās, kā arī atsevišķi peldētājus spectērpos un peldkostīmos. Uzvarētājus apbalvošana paredzēta pulksten 20.40.

Kuģīša “Balta kaza” saimnieks Jānis Zariņš atgādina: dalībniekiem lūgums apzināties savas spējas un kritiski izvērtēt iespēju piedalīties peldēšanas festivālā. Tāpat visiem lūgums ievērot spēkā esošos distancēšanās noteikumus!

Pasākuma tehnisko un drošības uzraudzību nodrošinās rēdereja “Balta kaza” sadarbībā ar Jaunjelgavas un Skrīveru jauniešiem. Tāpat peldētāju drošības uzraudzībā var iesaistīties ar dalībnieku pavadītāji ar laivām un citiem peldlīdzekļiem, arī viņiem festivāla dienā jāpiesakās sacensību rīkotājiem.

Jā jau ierasts, festivāla dalībnieki tiks cienāti ar “Klidziņas” sarūpēto biezpienmaizi un Skrīveru “Gotiņām”. Savukārt vakara noslēgumā paredzēts klasiskās mūzikas vakars. Ieraksts skanēs Jaunjelgavas pusē, taču mūzika būs labi dzirdama arī Skrīveros, jo aparatūra esot jaudīga un laba – informē Jānis Zariņš.

Koncertā skanēs D. Šostakoviča “Valsis”, Debisī, Čaikovska un citu autoru skaņdarbu ieraksti, kas patiks dažādām gaumēm. Klausītāji varēs iekārtoties abos Daugavas krastos, kur būs novietoti bluķīši sēdēšanai, tāpat cilvēki var ņemt līdzi savas sedziņas. Par precīzu koncerta laiku vēl tiks ziņots.