Likvidē Rīgas ielu

Saistībā ar to, ka Skrīveru novada dome saņēmusi Valsts zemes dienesta vēstuli ar lūgumu precizēt vairākas adreses atbilstoši Skrīveru novada jaunajā teritorijas plānojumā noteiktajām ciemu robežām, vairākas adreses mainītas.

Skrīveru novada domes atbildīgā sekretāre Velta Vigovska informē: izmaiņas saistītas ar to, ka šogad apstiprināts jaunais Skrīveru novada teritorijas plānojums, kurā Skrīveru novada ciemi un to robežas atšķiras no 2009. gadā apstiprinātajā teritorijas plānojumā noteiktajām. Jaunajā teritorijas plānojumā līdzšinējo piecu ciemu vietā Skrīveru novadā tagad noteikti trīs: Skrīveri, Zemkopības institūts un Klidziņa.

Atbilstīgi adresācijas noteikumiem, ārpus ciema ielas neeksistē, līdz ar to autoceļa A6 posmam, kam iepriekšējā teritorijas plānojumā bija piešķirts Rīgas ielas nosaukums un kas tagad neatrodas ne Klidziņas ciema, ne arī cita ciema teritorijā, nepieciešams likvidēt ielas statusu. Deputāti arī pieņēma šādu lēmumu.

Īpašumiem, kuri līdz šim bija Rīgas ielā, izvēlēti ar īpašniekiem saskaņoti nosaukumi. Tie ir interesanti, piemēram, “Pieci vilki”, “Lācēni”, “Kalna namiņš”, “Pārcēlāji” un citi.

Saskaņā ar jauno Skrīveru novada teritorijas plānojumu daļa Daugavas ielas (īpašumi no Nr.1 līdz Nr.15) atrodas Klidziņas ciemā, tāpēc īpašumiem, kas atrodas šajā ciemā, noteikta adrese: Daugavas iela, Klidziņa, Skrīveru novads. Savukārt autoceļa V918 posmam, kas atrodas Zemkopības institūta ciema teritorijā (no Veco kapu ceļa līdz autoceļam A6), piešķirts Jāņa Purapuķes ielas statuss un īpašumiem šajā posmā tagad noteikta adrese: Jāņa Purapuķes iela (no Nr.28 līdz Nr.32), Zemkopības institūts, Skrīveru novads.