Aicina piedalīties plenērā

Skrīveru novada sociālā dienesta dienas aprūpes centrs “Pavasaros” sācis realizēt Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītās Zemgales kultūras programmas 2020 finansētu projektu “Zemgales pērles Skrīveros”. Saistībā ar to Skrīveros notiks plenēri, uz pirmo visi aicināti 14. jūlijā Skrīveru dendroloģiskajā parkā.

Projekta mērķis – vairot mākslas pieejamību un izpratni sabiedrībā, vēršot uzmanību mākslas spējai uzlabot un veikt praktiskus un nozīmīgus uzdevumus apkārtējās vides veidošanā un uzlabošanā.  Skrīveru iedzīvotāji var iesaistīties mākslas plenēros, atklāt novada skaistākos dabas objektus no dažādiem skatupunktiem, izstādēs iepazīstinot ar saviem darbiem pārējos novadniekus.

Skrīveru dienas aprūpes centrs (DAC) aicina skrīveriešus, kuriem ir tuva gleznošanas māksla, vēlme redzēt skaistās Skrīveru vietas un tās uzgleznot uz audekla, piedalīties šajā projektā! Reizē tā ikvienam būs iespēja apgūst jaunas iemaņas, satikt interesantus novadniekus un vienkārši pabūt kopā patīkamā mākslas mīļotāju sabiedrībā. Pirmais plenērs notiks 14. jūlijā pulksten 10.00 Skrīveru dendroloģiskajā parkā.

Plenārā tapušās gleznas ne tikai izrādīsim izstādēs, bet dāvināsim arī Skrīveru novada iestādēm.

Plenērs un gleznošanas nodarbības Skrīveru dienas aprūpes centrā notiek mākslinieces Zigrīdas vadībā. Tāpat DAC kolektīvs Jūs gaidīs katru otrdienu no pulksten 10.00 līdz 13.00. Gleznošanai ir iegādāti labākie materiāli un piederumi, transportu uz nodarbībām nodrošina Skrīveru dome.

Vairāk informācijas par gleznošanas plenēru var iegūt, zvanot Maritai, tālrunis 25713099 vai rakstot e-pastā: dienascentrs@skriveri.lv .

Edvarts Pāvulēns,
Skrīveru dienas aprūpes centra sociālais rehabilitētājs