Plāno sakārtot divas ielas

Skrīveru novada dome jau iegādājusies frēzēto asfaltu, kuru šovasar plāno izmantot Kalna ielas un Vecās kapsētas ceļa seguma uzlabošanai, kā arī sakārtot stāvlaukumu pie kapiem. Lielākās izmaksas veidos frēzētā asfalta ieklāšana, tādēļ izveidotā iepirkuma komisija vienosies, kādu asfalta ieklāšanas un virsmas apstrādes metodi izvēlēties.

 Jau iepriekšējās Skrīveru novada domes sēdēs deputāti nolēma izmantot iespēju lēti iegādāties frēzēto asfaltu un vienojās, kuru ielu sakārtošanai to izmantot. Tā kā ar iegādāto frēzēto asfaltu pietiks apmēram divu kilometru gara ceļa posma sakārtošanai, nolemts uzlabot Kalna ielas, Vecā kapsētas ceļa segumu un ar frēzēto asfaltu noklāt nelielo stāvlaukumu pie kapiem.

Frēzētā asfalta iegādei iztērēti 9263 eiro, taču lielākās izmaksas veido tā uzklāšana – tam nepieciešami apmēram 75 tūkstoši eiro.

Spriežot par šo jautājumu, radās domstarpības par tehnoloģiju, kādā frēzētais asfalts tiks klāts un kā tiks apstrādāta virsma. Eksperti uzskata, ka drošāks un kvalitatīvāks variants būtu frēzētā asfalta virsmas apstrāde ar bitumena emulsiju un šķembām, taču tad izskanēja kāda deputāta izteiktas iebildes par darba veikšanas izmaksām. Frēzētā asfalta ieklāšanai plānotajās ielās un nelielajā stāvlaukumā būtu nepieciešami apmēram 75 tūkstoši eiro.

Par tehnoloģiskā procesa un arī darba veicēja izvēli vienosies izveidotā iepirkuma komisija, tajā darbosies domes priekšsēdētājs Andris Zālītis, Sarmīte Jansone, Udo Pērsis, Liene Paukšte-Uzula un Liena Valdmane-Girgensone.

Ceļu uzlabošanas darbi tiks veikti pēc tam, kad dome apstiprinās finansējuma avotu. Skrīveru novada domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš informē, ka patlaban šim mērķim rezervēti arī ieņēmumi no jūnijā pārdotajām cirsmām – tie ir apmēram 50 000 eiro. Skrīveru novada dome bija izsludinājusi četru cirsmu pārdošanu izsolē, pretendenti pieteicās divām cirsmām, kuras arī pārdotas izsolē.

“Ja šovasar frēzēto asfaltu neieklāsim, nākamgad tas jau būs sliktākas kvalitātes. Tāpēc esam apņēmušies šo ieceri īstenot jau šajā vasarā un rudenī,” piebilst izpilddirektors.