Iedzīvotāji izvēlas vingrošanas laukumu

Lai uzzinātu iedzīvotāju viedokli, kuru no konstrukcijām – vingrošanas rīkus vai strītbola grozu – novietot laukumā Sprīdīša ielā, veicām aptauju. Lielākais vairākums balsoja par vingrošanas laukuma ierīkošanu, šī ideja arī tiks īstenota.

Saistībā ar ieceri papildināt sporta aktivitāšu laukumu pie daudzdzīvokļu namiem Sprīdīša ielā (Skrīveru izmēģinājumu saimniecībā), Skrīveru novada dome vēlējās noskaidrot iedzīvotāju viedokli, kura no idejām iedzīvotājiem šķiet lietderīgāka – ierīkot vingrošanas komplektu, kurā ietilpst zviedru siena, pievilkšanās stieņi, līdztekas, vingrošanas sols, vai arī iekārtot strītbola laukumu.

17. augustā aptauja noslēdzās. Rezultāti ir šādi: 56 iedzīvotāji izteica atbalstu idejai par vingrošanas stenda ierīkošanu, savukārt 20 cilvēku atbalsta ideju par strītbola laukuma iekārtošanu.

Izglītības, kultūras, sporta un tūrisma jautājumu komitejas sēdē domes deputāti uzklausīja Skrīveru kultūras centra tūrisma un sporta darba organizatores Zigrīdas Spruktes ideju, iepazinās ar aptaujas rezultātiem un darba izmaksām. Saskaņā ar iedzīvotāju izteikto viedokli deputāti akceptēja ieceri laukumā pie daudzdzīvokļu mājām Sprīdīša ielā ierīkot vingrošanas rīkus, kas paredzēti funkcionālajiem treniņiem. To iegādei un ierīkošanai paredzēti 2878 eiro, vēl apmēram 600 eiro nepieciešami laukuma pamatnes sakārtošanai. Daļa no šīs naudas jau sākotnēji bija paredzēta budžetā, daļu atvēlēs no līdzekļiem, kas ietaupīti no līdzekļiem, kas bija paredzēti sporta pasākumiem, bet ārkārtējā situācijā tie nenotika.

Zigrīda Sprukte informē, ka laukumu paredzēts sākt iekārtot apmēram pēc divām nedēļām. Jaunie rīki iedzīvotājiem būs pieejami septembrī.

Aptaujas anketās iedzīvotāji bija aicināti paust arī citus ieteikumus. Saņemti šādi priekšlikumi:

  • Uzlabot trenažieru klāstu arī citur Skrīveros.
  • Basketbola grozu konstrukcijai jābūt līdzīgai kā Aizkraukles stadionā.
  • Vajag ierīkot pievilkšanās stieņus tuvāk skolas ārdurvīm – lai starpbrīžos čaļi var meitenēm nodemonstrēt savu varēšanu.
  • Strītbola laukums būtu vērtīgāks, jo trenažieri ir ik pagalmā.
  • Lietderīgi būtu iztīrīt “dīķi” pie pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” un ierīkot tajā nelielu strūklaku.
  • Turpināt pilnveidot iespējas aktivitātēm – būt veselīgam!
  • Vajadzētu padomāt par jauniešu aktīvās atpūtas iespējām arī otrā pusē –Daugavas ielā. Pie Daugavas ielas 144. nama atrodas vecs basketbola laukums, kuru var atjaunot, tāpat tur var ierīkot vingrošanas laukumu. Kāpēc vienmēr visu vajag koncentrēt pie Sprīdīša ielas?

Paldies par ieteikumiem un izteikto viedokli! Aptaujā izteiktie ieteikumi nodoti pašvaldības vadībai un sporta darba organizatorei.

Foto:Indrid__Cold, CC BY-SA 2.0 licence. Attēlam ir tikai ilustratīva nozīme.