Boccia turnīrs “Ziedugravās”

Baudot augusta silto sauli un nedaudz atspirdzinošo vēju, 18. augustā  “Ziedugravās” norisinājās ikgadējais un ierastais “Boccia turnīrs, kurā piedalījās gan klientu, gan darbinieku komandas.

 Boccia ir specifiska sporta spēle, kurā var piedalīties ikviens interesents. Šī spēle ir piemērota cilvēkiem ar dažādu fiziskās sagatavotības līmeni. Boccia ir iekļauta arī paraolimpisko spēļu programmā. Tā ir daudzpusīga spēle, kas liek cilvēkam gan izkustēties, gan domāt.

Spēles princips ir līdzīgs kērlingam, taču boccia nenotiek uz ledus. Boccia spēlētāja uzdevums ir aizmest bumbiņu tuvāk noteiktajai mērķa bumbiņai. Vienā spēlē sacenšas divas komandas, katrai komandai ir savas krāsas bumbiņas. Viena no komandām uzsāk spēli – pirmais dalībnieks met vienu bumbiņu tā, lai tā nonāktu pēc iespējas tuvāk spēles laukuma centrā izvietotajai mērķa bumbiņai. Otra komandas uzdevums ir mest bumbiņas tā, lai tās nonāktu tuvāk mērķa, nevis pretinieku bumbiņai. Spēle turpinās, kamēr tiek izmestas visas bumbiņas. Spēlē uzvar tā komanda, kuras bumbiņa atrodas tuvāk centram.

Turnīrā “Ziedugravu” piedalījās trīs darbinieku un trīs klientu komandas, katrā bija pa trijiem dalībniekiem.

Boccia turnīru uzraudzīja un punktus skaitīja pasākuma organizatore – sociālā rehabilitētāja Dace Pavlova ar palīgiem skolēniem, kuri vasaras brīvlaikā strādā “Ziedugravās” saistībā ar Nodarbinātības valsts aģentūras projektu.

Šoreiz turnīrā pirmās trīs vietas dalīja darbinieku komandas: 3. vieta – saimniecības daļas komandai “Blice”, 2. vieta – mediķu komandai “Dūrēji” un 1. vieta – administrācijas komandai “Fūrijas”. Taču arī klientu komandas “Cietais rieksts”, “Optimisti” un “Komjaunieši” saņēma veicināšanas balvas un pozitīvu emociju lādiņu visai dienai.

Asnate Avotiņa,
lietvede “Ziedugravās”