Saziedota skolas bibliotēkas atjaunošanai nepieciešamā naudas summa

Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā top moderna un skaista bibliotēka, kuras atjaunošanu iecerēts pabeigt līdz 1. oktobrim. Naudu skolas bibliotēkas renovācijas projektam bija aicināti ziedot bijušie absolventi un citi labvēļi, un šī akcija izdevusies: saziedota visa projektam nepieciešamā summa un patlaban ziedojumu kontā ir 15 790 eiro.

Saistībā ar skolas absolventes Baibas Rūķes izstrādāto dizaina projektu novecojušo skolas bibliotēku paredzēts pārvērst par mūsdienīgu, radošu telpu skolēniem, kas reizē būtu satikšanās vieta un kur skolēni varētu ne tikai uzzināt par jaunākajām grāmatām, bet arī pildīt uzdoto, organizēt nodarbības, pulciņus un radošās darbnīcas.

Bibliotēkas remontam skolas rīcībā bija 10 tūkstoši eiro, bet, lai telpa būtu ne tikai izremontēta, bet skola iegūtu patiešām skaistu un mūsdienīgu bibliotēku, bija nepieciešami vēl 15 tūkstoši eiro. Skolas vecāku padome nodibināja fondu “TĀ tam būs BŪT” un organizēja ziedojumu vākšanu šim projektam. Reizē arī uzsākts bibliotēkas remonts, to veic skolas tehniskais personāls.

Lai gan sākuma līdzekļu vākšana nevedās tik raiti, jūlija beigās un augustā fonda kontā ieskaitītas lielas naudas summas un patlaban nepieciešamā summa skolas bibliotēkas renovācijas projektam ir saziedota.

Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktors Aldis Rakstiņš informē, ka šim projektam ziedojuši 64 labvēļi, ziedojumu kontā ieskaitot dažādas naudas summas – no 5 līdz 200 eiro. Saņemti arī trīs lielāki ziedojumi. Ievērojamu summu skolai ziedojušas divas firmas, kuras vada skolas absolventi: SIA “Latvijas šķirnes sēklas”, šis ir atbalsts savai skolai no Aivara, Uģa un Ulda Dronku ģimenēm, tāpat vairākus tūkstošus eiro šim projektam ziedoja SIA “Kokpārstrāde 98”, ko vada skolas absolvents Gunārs Dzenis. Lielu naudas summu savai skolai ziedoja arī Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 13. izlaiduma absolvents Aivars Millers kopā ar klasesbiedriem.

460 eiro bibliotēkas renovācijas projektam ziedoti arī labdarības akcijā – ziedojumu vākšanu organizēja Dina Kopāne, rīkojot savu darināto leļļu izstādi Skrīveru kultūras centrā.

Kopā bibliotēkas atjaunošanas projektam patlaban saziedoti 15 790 eiro.

“Esam ļoti priecīgi, sakām paldies visiem, kuri atbalstīja savu skolu, ziedojot kaut dažus eiro!” saka Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktors Aldis Rakstiņš.

Ziedojumu kontā naudu aizvien var ieskaitīt. “Darbiem, kas paredzēti skolas bibliotēkas atjaunošanas tāmē, naudas pietiek,” saka fonda “TĀ tam būs BŪT” dibinātāja un valdes locekle Anželika Legante. “Taču nauda nepieciešama vēl dažādu sīku lietu iegādei bibliotēkai, un kopā tas veido noteiktu summu. Patlaban visa kontā ieskaitītā nauda arī tiks izmantota šim mērķim – bibliotēkas atjaunošanai un iekārtošanai.”

Anželika Legante piebilst, ka fonds dibināts diviem mērķiem: lai atbalstītu izglītības iestāžu attīstību Skrīveru novadā un lai sakārtotu Daugavas ielejas dabas parku – arī šīs ieceres īstenošanā vajadzīgs uzņēmēju un labvēļu atbalsts.

***

Tagad Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas darbinieki vēl steidz iegādāties nepieciešamos materiālus un mēbeles, lai bibliotēku iekārtotu. “Līdz 1. septembrim bibliotēkā jau būs grāmatas, taču tās iekārtošanu pilnībā ceram pabeigt līdz 1. oktobrim,” piebilst skolas direktors Aldis Rakstiņš.