Meklējam senas Skrīveru fotogrāfijas!

Apsverot idejas, kādam vajadzētu būt nākamā gada Skrīveru novada kalendāram, esam nolēmuši to veidot idejiski līdzīgu pirms vairākiem gadiem īstenotam dizainam – rādot Skrīveru vietas agrāk un tagad. Saistībā ar to aicinām iedzīvotājus iesaistīties kalendāra veidošanā, iesūtot senas fotogrāfijas, kurās redzamas Skrīveru vietas, ēkas vai citi objekti.

Spriežot par Skrīveru novada nākamā gada kalendāru, tā noformējumam tika apsvērtas vairākas idejas, piemēram, bērnu zīmējumi, profesionālu fotogrāfu darbi, Skrīveru uzņēmumu foto. Skrīveru novada domes Izglītības, kultūras, sporta un tūrisma jautājumu komitejas sēdē deputāte Ināra Dika izteica ideju vēlreiz īstenot kādu senāku ideju, kalendāra fotogrāfijās rādot Skrīverus senāk un tagad. Šī ideja arī guva atbalstu, taču to nevaram īstenot bez skrīveriešu atbalsta un palīdzības.

Tātad iecere ir šāda: kalendārā publicēt kādas Skrīveru vietas, ēkas vai objekta senu fotogrāfiju, līdzās rādot foto, kā šī vieta izskatās tagad. Tāpēc aicinām iedzīvotājus, kuru arhīvos ir senas, interesantas Skrīveru vietu, ēku un citu objektu fotogrāfijas, atvēlēt tās publicēšanai kalendārā. Fotogrāfija tiks ieskenēta un atgriezta īpašniekam.

Šoreiz kalendāra noformējumā esam iecerējuši akcentēt tieši dažādus Skrīveru objektus, ēkas, iestādes. Ja Jūsu arhīvā ir interesantas fotogrāfijas, lūdzam tās sūtīt uz e-pastu: elita.brovacka@skriveri.lv vai ienest Skrīveru novada domes kancelejā. Lūgums norādīt, kas foto redzams, kā arī iesniedzēja vārdu un uzvārdu.

Pie fotogrāfijām, kuras izvēlēsimies kalendāram, tiks publicēts arī iesniedzēja vārds, ja vēlēsieties to atklāt.

Lūdzam skrīveriešus neturēt foto zem pūra! Ļoti gaidīsim fotogrāfijas un veidosim nākamā gada kalendāru kopā! Tādu, kuru patīkami apskatīt pašiem, un kuru ar prieku dāvināt radiem un draugiem.