Skrīveru Mūzikas un mākslas skolā būs dubultstundas

Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas 1. klases audzēkņu un vecāku pirmā šī mācību gada tikšanās paredzēta 31. augustā pulksten 18. Bērni un vecāki iepazīs skolas telpas un tas reizē būs mācību gada ieskaņas pasākums.

Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas direktore Iveta Biķerniece informē, ka skolas tradīcija ir pirmo tikšanos ar jaunajiem skolas audzēkņiem rīkot 31. augusta pievakarē – šajā dienā pulksten 18.00 skolā būs pasākums 1. klases audzēkņiem kopā ar vecākiem. Skrīveru Mūzikas un mākslas skolā šajā mācību gadā uzņemti 24 jauni audzēkņi: 12 mācīsies mākslas, 12 – mūzikas programmās, apgūstot dažādu instrumentu spēli.

Pārējos Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas audzēkņus skolā gaidīs 2. septembrī. Savukārt jau pirmajā skolas dienā, kad būs zināmi stundu un fakultatīvo nodarbību saraksti vispārizglītojošajā skolā, pedagogi sazināsies ar vecākiem, lai veidotu katra skolēna nodarbību grafiku mūzikas un mākslas skolā. Stundu saraksts grupu nodarbībām būs publicēts arī e-klasē.

Direktore stāsta, ka saistībā ar piesardzības pasākumiem, kuri šajā laikā noteikti izglītības iestādēs, viens no ieteikumiem ir ierobežot vecāku un citu personu, kas nav saistītas ar mācību procesu, apmeklējumus skolas telpās, ko centīsies ievērot. Mācību procesa organizēšanā jauninājums būs tas, ka grupu nodarbības katrai klasei notiks divas stundas pēc kārtas vienā dienā. Agrāk, piemēram, uz solfedžo stundu bērni ieradās divas reizes nedēļā, tagad katrā priekšmetā nedēļas plāns tiks īstenots dubultstundās. Savukārt instrumentu spēles stundas, tāpat kā iepriekš, paredzētas divas dienas nedēļā – katru reizi pa vienai mācību stundai.

“Skolotājām ir interesantas idejas, saistībā ar attālināto mācību procesu esam apguvuši jaunus digitālos materiālus. Iepazīstos ar skolotāju sagatavotajiem plāniem un pašai šķiet: kā es gribētu mācīties!” saka Iveta Biķerniece. “Esam gatavi arī B variantam, ja daļēji būs jāmācās klātienē un daļēji – attālināti. Un esam sagatavoti arī C variantam, ja nu atkal mācības būs jāorganizē attālināti. Esam uzkrājuši pietiekamu zināšanu un digitālo bāzi, lai to kvalitatīvi varētu īstenot.”

Lai saņemtu radošu un spēcinošu impulsu jaunajam mācību gadam, 31. augustā pulksten 12 skolā iecerēta pedagogu un skolas darbinieku tikšanās ar psiholoģi Ingu Dreimani. Tā būs noslēdzošā nodarbība psiholoģijas zinību kursam, kuru attālinātā mācību procesa laikā Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas darbinieki apguvuši arī neklātienē.

“Mācību gads solās būt interesants un ar prieku gaidām skolā savus audzēkņus!” piebilst direktore.