Sirds dienā ieklausās kardiologa padomos

Eiropas Savienības fondu darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” pasākuma “Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” (Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/082) “Pasākumi Skrīveru novada sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros notika otrais un pēdējais sirds un asinsvadu slimību profilakses pasākums, kurā Skrīveru novada iedzīvotājiem bija iespēja bez maksas pārbaudīt savu veselību.

Cilvēki varēja izmērīt asinsspiedienu, noskaidrot glikozes un holesterīna līmeni, kā arī uzzināt noderīgus padomus piedaloties kardiologa lekcijā par sirds un asinsvadu profilaksi ikdienā.

Lai gan pasākums nebija plaši apmeklēts – ieradās ap 30 cilvēku, tomēr tie, kas atnāca, labprāt veica eksprestestus un pat pierakstīja kardiologa lekcijā dzirdēto, lai turpmāk ikdienā pievērstu uzmanību saviem ieradumiem sirds un asinsvadu veselības veicināšanai.

Eiropas Savienības fondu projekta ietvaros arī turpmāk – līdz 2023.gadam – tiks īstenotas dažādas bezmaksas aktivitātes veselības veicināšanai un profilaksei Skrīveru novadā gan pieaugušajiem, gan bērniem: vingrošana, nūjošana, kā arī garīgās un reproduktīvās veselības veicināšanas pasākumi.

Jau šonedēļ no 2. septembra atsāksies sertificēta fizioterapeita vadītās vingrošanas nodarbības bērnudārzos – trešdienās pirmsskolas izglītības iestādē “Saulēni” un piektdienās – bērnudārzā “Sprīdītis”.

Liene Paukšte-Uzula

Projekta tēmturis: #ESparveselibu