Daugavas krastā top gleznas
OTRAJĀ PLENĒRĀ skaistākie Skrīveru skati gleznās tika iemūžināti no Jaunjelgavas promenādes puses.

Īstenojot Zemgales kultūras programmas projektu “Zemgales pērles Skrīveros”, 1. septembrī Skrīveru dienas aprūpes centra apmeklētāji un citi interesenti devās otrajā plenērā. Šoreiz Skrīveru pērles meklējām no otra Daugavas krasta – Jaunjelgavas promenādes.

Izbraucot loku pa Daugavu ar kuģi “Balta kaza”, plenēra dalībnieki izvēlētas tīkamākās vietas, kuras pēc tam krastā tika ieskicētas darbos. Lai vēlāk būtu vieglāk pabeigt gleznu, tika veikta arī fotofiksācija, kas dos iespēju izvēlēties atbilstošās krāsas un gaismas nianses. Gleznas taps visu turpmāko mēnesi.

Savukārt oktobrī norisināsies trešais, noslēdzošais, projekta plenērs, kurā gleznosim dabas parka “Daugavas ieleja” daļu Aizkraukles pilskalna apkārtnē.

Projekta noslēgumā novembrī aicināsim visus interesentus uz Skrīveru dienas aprūpes centru, kur norisināsies visu projektā tapušo darbu izstāde.

Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstīto un Zemgales kultūras programmas finansēto projektu “Zemgales pērles Skrīveros” Skrīveru dienas aprūpes centrā sāka īstenot šovasar. Saistībā ar to iecerēti trīs mākslas plenēri. Skrīveru iedzīvotāji var iesaistīties tajos, atklājot novada skaistākos dabas objektus no dažādiem skatpunktiem.

Edvarts Pāvulēns