Skrīveru kultūras centra ēkai atjaunos fasādi
SKRĪVERU KULTŪRAS CENTRA ēkai, kurā darbojas arī bibliotēkas, paredzēts remontēt fasādi.

Skrīveru novada domes ārkārtas sēdē deputāti nolēma izveidot iepirkuma komisiju un rīkot iepirkumu Skrīveru kultūras centra ēkas fasādes atjaunošanas darbiem. Tuvāko nedēļu laikā tiks izsludināts iepirkums, saskaņā ar veikto kontroltāmi šim mērķim plānots tērēt vairāk nekā 20 tūkstošus eiro.

Jau iepriekš Skrīveru novada domes deputāti sprieda, ka Skrīveru kultūras centra ēkas fasāde ir vizuāli un tehniski novecojusi, vietām ir bojāts fasādes apmetums, kuru būtu nepieciešams sakārtot. Sākotnēji tika spriests par nelieliem remontdarbiem, taču tagad nolemts atjaunot visu ēkas fasādi. Turklāt pašvaldības budžeta atlikumā ir līdzekļi, kurus bija plānots tērēt labiekārtošanas darbiem. Tie ietaupīti saistībā ar to, ka citiem projektiem bija nepieciešamas mazākas naudas summas, piemēram, frēzētā asfalta ieklāšanai divās Skrīveru ielās būs vajadzīgas mazākas investīcijas nekā sākotnēji bija plānots.

Saskaņā ar veikto kontroltāmi Skrīveru kultūras centra ēkas remontdarbiem nepieciešami 23 000 eiro, taču prognozēts, ka šī summa varētu būt lielāka. Skrīveru novada domes izpilddirektors Uldis Riekstiņš stāsta, ka par šo naudu plānots sakārtot pirmā stāva palodzes, atjaunot un remontēt koka detaļas bēniņu stāvā, krāsot evakuācijas izejas kāpnes, nomainīt ārsienu materiālu ēkas trešajā stāvā, atjaunot jumtiņus virs evakuācijas izejas, labot apmetumu un citas fasādes detaļas, kā arī nokrāsot visu ēkas fasādi.

Ja būs labvēlīgi laika apstākļi, darbus plānots veikt vēl šajā rudenī.

Tuvāko nedēļu laikā tiks izsludināts iepirkums projektam “Skrīveru kultūras centra ēkas remontdarbi”. Iepirkuma procedūru īstenos iepirkuma komisija, kurā darbosies Skrīveru novada domes priekšsēdētājs Andris Zālītis, priekšsēdētāja vietniece Sarmīte Jansone, izpilddirektors Uldis Riekstiņš, finanšu speciāliste Liene Paukšte-Uzula un deputāts Broņislavs Mačuļskis.

Lai nebojātu Skrīveru kultūras centra ēkas fasādi un ēkas pamatus, nepieciešams sakārtot arī lietus ūdens novadīšanas sistēmu, jo pašreizējā ir novecojusi un nespēj pildīt savas funkcijas. Šo darbu domes deputāti nolēma iekļaut nākamā gada investīciju plānā. Šāds lēmums pieņemts, konsultējoties ar speciālistiem un saņemot atbildi, ka patreizējā lietus ūdens novadīšanas sistēma var vēl funkcionēt un tādējādi netiks sabojāta atjaunotā fasāde. Savukārt projektu Skrīveru kultūras centra ēkas lietus ūdens novadīšanas sistēmas atjaunošanas darbiem paredzēts pasūtīt vēl  šogad.