Skrīveros stāda kokus

Saistībā ar Pasaules talkas aktivitātēm iedzīvotāji aicināti iesaistīties koku stādīšanas akcijā. Skrīveru novada izglītības iestāžu audzēkņi un darbinieki iestādījuši vai vēl stādīs kociņus, bet oktobra sākumā bērzus plānots stādīt apkārt Saules kapiem.

Skrīveru novada vides pārvaldības speciāliste un talkas koordinatore Liena Valdmane-Girgensone stāsta, ka arī skrīverieši šajā laikā iesaistījušies koku stādīšanas akcijā. Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas pagalmā nupat iestādīts ozols – tas aug vecās egles vietā pie skolas ieejas. Pie pirmsskolas izglītības iestādes “Saulēni” ar jauniem augļukokiem papildināts dārzs iestādes pagalmā. Savukārt šovasar iekoptajā gravā aiz Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas iestādītas ābeles un korinte.

Piektdien, 18. septembrī, pirmsskolas izglītības iestādes “Sprīdītis” bērni kopā ar vecākiem stādīs kokus parkā, kurš top Maizītes upes ielokā. Parku papildinās ar priedi, bet tajā jau aug citi iestādes darbinieku un bērnu stādīti kociņi.

Savukārt oktobra sākumā ap Saules kapiem iecerēts stādīt bērzus, tie iezīmētu Saules kapu robežas un saskanētu ar bērzu aleju, kas ir kapsētas vidū. Bērzu stādīšanas talka iecerēta, kad bērziem būs nobirušas lapas, kas ir piemērotākais laiks koku stādīšanai, jo ir beidzies koku veģetācijas periods, – paskaidro Liena. Bērzu stādīšanā talkā piedalīsies Skrīveru novada domes Vides attīstības un saimnieciskās nodaļas darbinieki.

Oktobrī bērzus plānots stādīt arī sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas” teritorijā, kur paplašinās bērzu aleju.

Lielās talkas organizatori un Skrīveru novada dome aicina iedzīvotājus iesaistīties talkas aktivitātēs, stādot kokus arī savos dārzos un īpašumos.

Savukārt, ja organizējat lielāku koku stādīšanas talku, savu koku stādīšanas vietu var pieteikt Lielās talkas mājaslapā. Par saviem “zaļajiem darbiem” ikviens aicināts dalīties, rakstot e-pastā: talkas@talkas.lv un projects@talkas.lv, vai arī daloties savos sociālajos tīklos izmantojot tēmturus: #Lielatalka #WorldCleanupDay #Laimeskoki.