Skrīveros vajadzīgs ģimenes ārsts
Ģimenes ārste Dagmāra Eglīte izlēmusi doties pelnītā atpūtā.

Skrīveros vajadzīgs jauns ģimenes ārsts – no novembra ilggadējā un pacientu cienītā ģimenes ārste Dagmāra Eglīte izlēmusi doties pelnītā atpūtā. Jauna ģimenes ārsta meklējumi izsludināti visā Latvijā, taču patlaban īpaša interese nav izrādīta.

Ģimenes ārste Dagmāra Eglīte, kuras prakses pamatdarbības vieta ir Skrīveru novads, apstiprina, ka strādās līdz 2. novembrim – viņa par to jau augustā brīdinājusi atbildīgās iestādes un uzsākti cita ģimenes ārsta meklējumi.

Dagmāra Eglīte bilst, ka arī viņa ir ieinteresēta atrast savas prakses pārņēmēju un par to spriests arī Latvijas Ģimenes ārstu asociācijā. Viena no iespējām ir uzrunāt kādu jauno ārstu, kuriem rezidentūras izlaidums būs šonedēļ, un viņi oktobrī var sākt strādāt. Tāpat daudzviet ievietoti sludinājumi, norādot ārstes kontaktus. “Taču man aizvien neviens nav zvanījis un interesējies,” atklāj Dagmāra Eglīte. Daktere piebilst, ka viņa ir apņēmusies jauno ārstu ievadīt darbā, palīdzēt, ja tas būs nepieciešams, taču savu lēmumu doties pelnītā atpūtā mainīt negrasās.

Ģimenes ārstes Dagmāras Eglītes praksē patlaban reģistrēts apmēram 1600 pacientu. Lielākā daļa ir Skrīveru novada iedzīvotāji, bet ir arī pacienti no Krapes, Aizkraukles un citām vietām, tāpat vairāki cilvēki, kuri mainījuši dzīvesvietu, palikuši ģimenes ārstes aprūpē.

Skrīveros strādā arī otra ģimenes ārste – Aija Skudra, viņas aprūpē ir vēl vairāk pacientu.

“Man ir brīnišķīga palīdze Ludmila Bankevica, bet nevaru apgalvot, ka saistībā ar ārstu maiņu viņa paliks darbā šajā praksē, jo jaunais ārsts var nākt arī ar savu komandu. Ja palīdze nepaliktu darbā, tas mani sāpinātu visvairāk,” atzīst ārste.

Dagmāra Eglīte Skrīveros strādā kopš 1975. gada – jūlijā viņa svinēja 45 darba gadu jubileju. Savulaik viņa te bija vienīgā ārste ambulancē. Tolaik Dagmāra Eglīte sāka strādāt par otorinolaringologu Aizkrauklē , ģimenē jau audzināja pirmo bērniņu, un kolēģi ieteicās: paņem arī ārsta vietu Skrīveros, tur būs labiekārtots dzīvoklis. Jaunā ārste piekrita. “Skrīveros jau tolaik bija ļoti daudz darba, iedzīvotāju bija daudz, un drīz Skrīveri kļuva par manu īsto darbavietu.”

“Man ir mazliet žēl, taču vienreiz jāsaprot, ka ir laiks doties pelnītā atpūtā,” saka Dagmāra Eglīte. “Atmiņa jau vairs nav tik laba, arī nogurstu, īpaši vakara pieņemšanas ļoti nogurdina. Ir laiks vietā nākt jaunajiem!”

Arī Skrīveru novada dome nosūtījusi sludinājumu ievietošanai Nacionālā veselības dienesta mājaslapā. Pašvaldība apņēmusies nodrošināt ģimenes ārstu un tā ģimeni ar dzīvojamo platību – dienesta dzīvokli labiekārtotā daudzdzīvokļu mājā, un ir gatava sniegt atbalstu prakses organizēšanā un iekārtošanā.

Sīkāku informāciju par ģimenes ārsta vakanci var iegūt Nacionālā veselības dienesta Zemgales teritoriālajā nodaļā – Zemgales prospekts 3, Jelgava, LV-3001; tālrunis: 63027249; e-pasts: zemgale@vmnvd.gov.lv. Savukārt par dzīvojamās platības saņemšanas iespējām un prakses telpām var sazināties ar Skrīveru novada domes priekšsēdētāju Andri Zālīti, tālrunis: 25664454, e-pasts: andris.zalitis@skriveri.lv.