“Ziedugravās” atsāksies kanisterapijas nodarbības

Skrīveru sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas” šomēnes atsāksies kanisterapijas nodarbības – jau 30. septembrī centrā viesosies kinologs Viktors Mucenieks un nodarbībās tiks iesaistīti visi centra klienti, kuri to vēlēsies.

Sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” direktore Diāna Bebre-Kondrāte stāsta, ka kanisterapijas nodarbības centra klientiem notiks jau ceturto gadu. Tās tiek organizētas ar labvēļu atbalstu, un pagaidām plānots, ka nodarbības notiks reizi mēnesī līdz šī gada beigām.

“Ziedugravās” viesosies kinologs Viktors Mucenieks no biedrības “Maigais suns” ar Bernes ganu un Pireneju kalnu suņiem. Viņi te ir ļoti gaidīti ciemiņi, jo lielākoties klienti ar prieku uzņem kanisterapijas nodarbības. Kinologs viesojas katrā istabiņā, apciemojot ikvienu klientu, ja vien cilvēks pats neiebilst pret šīm nodarbībām un viņam nav izteiktas nepatikas pret suņiem.

Kanisterapija ir viena no zooterapijas nozarēm, kur terapeita pienākumus veic speciāli atlasīts, apmācīts un sertificēts suns. Katrā nodarbībā klienti saņem individuālu uzmanību. Cilvēki suņus glauda, ar viņiem sarunājas, kavējas atmiņās un šie mirkļi vecos ļaudis iepriecina. Īpaši šīs nodarbības patīk demences nodaļas klientiem.

“Ceram, ka netiks ieviesti papildus ierobežojumi, un nodarbības varēs notikt, kā plānots,” piebilst Diāna Bebre-Kondrāte.

Foto no kanisterapijas nodarbības “Ziedugravās” pagājušajā gadā.