Rudens gadatirgū daudz tirgotāju un pircēju

Svētdien, 27. septembrī, Skrīveros aktīvi tirgojās un kaulējās – te notika tradicionālais rudens gadatirgus. Šoreiz tajā piedalījās daudz amatnieku, kā arī savus ražojumus un darinājumus piedāvāja daudzi skrīverieši.

Tirgū varēja nopirkt visu, ko sirds kāro: pārtikas un rūpniecības preces, stādus un savā dārziņā audzētus augļu un dārzeņus, spēles un rotaļlietas, medu un saldumus. Tirgum jau iepriekš bija pieteikušies ap simts tirgotāju. Vairāk nekā citus gadus šoreiz bija tieši amatnieku – tirgū varēja nopirkt ap pussimts amatnieku un mājražotāju darinātās lietas.

Jāatzīst, ka pircēji bija gan ikdienā nepieciešamām lietām un rudens veltēm, gan ekskluzīvākiem un dārgākiem darinājumiem. Prieks, ka tirgotāju rindās varēja sastapt daudzus skrīveriešus un ieraudzīt arī vienu otru interesantu jaunumu, piemēram, vietējā ražotnē “T&M Wood” top aizraujošas galda un pagalma spēles no koka.

Savu produkciju piedāvāja arī Skrīveru uzņēmumi un ražotāji, kuru vārds izskanējis ne tikai tuvākajos novados, bet visā Latvijā. Jā, visiem taču ir skaidrs, ka tieši Skrīveros top gardākās un labākās lietas!

Vietējie tirgotāji bija patīkami pārsteigti, ka preci pērk labi, turklāt savējos atbalsta arī paši skrīverieši. Kāda uzņēmēja neslēpa: “Uzreiz ir prieks strādāt!”

Kad jautāju, kā patika tirgus, daudzi teica: ir labs! Kāda skrīveriete gan piebilda, ka pamazs, un pakavējās atmiņās, ka savulaik Skrīveros gan bijis tāds tirgus…

Tradīcija Skrīveros ir arī oktobra sākuma rudens ražas tirdziņš, kurā var nopirkt skrīveriešu dārzos izaugušas veltes – kartupeļus, kāpostus, burkānus, ābolus un citus dārzeņus un augļus, kā arī vietējo amatnieku darinājumus. Mazais tirgus notiks 10. oktobrī  pulksten 9.00 Skrīveru tirgus laukumā.

Vairāk foto galerijā: https://www.skriveri.lv/gallery-list/rudens-gadatirgus-skriveros/